Uit het pakket #37: rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer door gaan

Afgelopen week gingen we op familieweekend, werd het verse metekindje geboren (in Brugge, niet zo dichtbij dus), was er nog een ouderavond die wel erg lang uitliep, hadden we nog een controleafspraak voor de zoon (in Leuven, ook niet zo dichtbij dus), deed ik het onthaal voor de internationale studenten (in het Engels, met een serieuze stress tot gevolg), begon ik zelf opnieuw les te geven, ging ik al op stagebezoek enz…
Ik moet dus niet vertellen dat het koken tot een minimum werd beperkt. Ook al was de week – naast de stressmomenten – gevuld met fijne, warme en leuke dingen, toch merk ik dat we geruisloos weer maar eens een versnelling harder zijn gegaan. De zomervakantie is in de achteruitkijkspiegel nog maar een klein stipje en binnen een week is het al oktober. Op zulke momenten denk ik best vaak aan de woorden van Herman van Veen én weet ik dat we effe terug moeten remmen, iets wat we dit weekend dan ook heel bewust gaan doen!

In het pakket van vorige week zat (denk ik, want ik ben niet meer zeker)

 • Veel sla
 • Paarse boontjes
 • Witte en rode kooltjes
 • Pompoen
 • Courgette
 • Rode biet
 • Augurk

En dit deed ik ermee

 • Schnitzel met citroen en veel look, krieltjes met sla en rode ui
  DSCF3075

  Het lievelingseten van de oudste in huis is schnitzel, ja dat is een beetje grappig, maar heeft volgens mij alles te maken met zijn voorliefde voor Duitsland. In elk geval, steek ik die dus dan wel eens  bij mijn bestelling van boeren en buren. Ik bakte ze aan, kneep er wat look bij en perste een halve citroen uit. Best lekker op deze manier. Daarnaast stoomde ik de krieltjes, husselde die door de sla met ringen rode ui.
 • Pompoen/courgette soep (V)
  DSCF3210

  De regen is weer in het land, de temperatuur is wat gedaald, dus er is altijd plek voor een kommetje soep (al was het ook maar om wat groenten te verwerken). Vroeger deed ik altijd prei/selder/wortel/ui in de soep, nu beperk ik me meestal gewoon tot ui, een teentje look en de groente zelf én eigenlijk is dat naast makkelijk, ook gewoon perfect. Als ik een courgette heb (al is het maar een stukje) dan draai ik dat er altijd door, want het is het ideale bindmiddel en lekker zacht van smaak.
 • Noedels met paddenstoelen, paarse boontjes en ei (V)
  DSCF3217

  Vermoedelijk is dit mijn meest depressieve gerecht ooit, niet omwille van de smaak, maar omwille van de kleur. Ik kookte de boontjes eerst af én stoofde ze daarna met de paddenstoelen, een uitje en wat look aan. Onze kippen zorgden voor de eitjes en dus de reepjes omelet en de voorraadkast voor de noedels. Simpel, maar lekker veggie.
 • Koude aardappelsla, rode bietjes, komkommer, sla, gerookte zalm en een poging tot zoetzure augurken
  DSCF3236

  Ik deed een allereerste poging tot het inmaken van augurken, maar een paar stukjes door de aardappelsla deed me besluiten om ze toch gewoon integraal bij de kippen te gooien, nochtans volgde ik de stapjes van SOS Piet op de voet. Gekookte rode bietjes zijn altijd lekker en sla en komkommer ook met een stukje gerookte zalm.

In de bento kwamen krieltjes, sla, zoete paprika, eitjes en stukjes kaas

Deze week werd er alvast meer gekookt, maar de witte en rode kooltjes liggen nog altijd braaf te wachten om verwerkt te worden, maar dat is iets voor na het weekend. Zij die gaan luieren (of dat toch gaan proberen ;)), groeten u!

2 reacties

 1. Ik ben voor de soep ook al jaren gestopt met de klassieke basisformule, inderdaad gewoon wat ui en look plus de groente in kwestie (en die courgette vliegt er hier ook nog wel snel eens bij 😉

Altijd fijn om iets te horen!