La Roche à l’Appel – 5km

DSCF2945

Op de laatste dag van de zomervakantie deden we een prachtige wandeling, ideaal om een mooie zomer mee af te sluiten. Het is zo één van die wandelingen die we nog vaker gaan doen vermoed ik: een riviertje, een mooie picknickplek (aan het water, of in de jagershut mét WC!), prachtige uitkijkpunten… wat niet anders dan schoon kan zijn in kleurijke herfsttaferelen.
Volgens de info die we lazen op het web, is La Roche à l’Appel een uitzonderlijke geologische bezienswaardigheid die behoort tot één van de belangrijkste natuurreservaten van de Ardennen. Ik vermoed dat geologen daar volledig wild van worden, aan de gedachte van een hoop enorme puddingstenen maar voor ons was het gewoon onderdeel van een hele mooie site waar we erg graag in rond wandelden!

Zie onderaan voor het plannetje. Als je je auto parkeert op de aangegeven plek (ja, je moet die zandweg echt op, er is een relatief groot parkeerterrein) dan zie je een overzichtskaart met heel wat wandelingen die je kan volgen, tussen de 2 en 7 km. In het begin lijkt het een beetje een saaie weg, maar dat wordt na een kilometer of twee helemaal goed gemaakt door de uitzichten en de klimpartijen tussen de rotsen. Echt een aanrader!

DSCF2855

DSCF2836

DSCF2899

DSCF2869

DSCF2880

DSCF2893

DSCF2909

DSCF2957

DSCF2983-2

DSCF2825

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!