Uit het pakket #39: My heart will go on

Afgelopen weekend was het KSA-BBQ met fotomoment, het moment om eindelijk te zien wat de kinders allemaal zo hebben uitgespookt op kamp. Het is altijd leuk om die foto’s van die blije kinders te zien, de ene met een al vuilere snoet dan de andere én soms zelfs nog in pyjama (ja, natuurlijk, ééntje van ons) Zo een avond is altijd fijn, het roept een beetje de zomer terug en dat kunnen we toch allemaal wel gebruiken, nu de temperaturen al naar sjaals doen verlangen. Op elke BBQ is er ook een thema en dit jaar was het Hollywood. Nu moet je weten dat onze kinders op de één of andere manier helemaal in de ban zijn van ‘Titanic’ en ze dus besloten om allemaal samen als die éne film te gaan. Er werden kartonnen dozen geschilderd en verkleedkleren bijeen gezocht en ineens hadden we een boot, een ijsberg (met top!), een Jack en een Rose. Heerlijk toch, die kinders!

DSCF3452

DSCF3464

In het pakket zat weer vanalles en aangezien we tegenwoordig voor het grootste gaan, nl voor 6 personen zitten daar zo veel groenten in dat ik het echt niet meer weet wat er allemaal inzit, maar aangezien ik alleen maar met die groenten kook, dus steevast in het seizoen, valt het wel af te leiden. Je zou misschien ten onrechte denken dat ik alleen maar ‘specialere’ dingen kook, maar niets zo goed als af en toe eens echt onvervalste Vlaamse keuken met roomsaus enal, ideaal als comfortfood bij rotdagen enz 😉

Alles op het menu komt sowieso van de buurderij of uit onze voorraadkast (droog en conserven). Ik ga zo goed als geen groenten, vlees, fruit (op af en toe bananen na) of zuivel meer ergens anders halen.

DSCF3518

Kip met appelmoes en gebakken patatjes
Het is de tijd van de appels en de peren en zijt maar zeker dat we dat weten 😉 Ik doe voor de appelmoes mijn stukjes appel altijd in de stoomoven met wat kaneel, altijd snel en lekker! De patatjes maak ik in de oven, gewoon schijfjes rauwe patat, goed kruiden en dan minstens 30 minuten in de oven én er af te toe goed door rammelen of gewoon in de airfryer wat eigenlijk ook gewoon een kleiner oventje is.

IMG_4987

Salade Nicoise met boontjes, patatjes, tonijn, eitjes, rode uit, komkommer en tomaten

DSCF3433

Ravioli met ricotte en spinazie in een botersausje en pijnboompitten (V)
Soms staat er op de Buurderij een pastaboer en die laat ik nooit passeren, echt niet!

DSCF3513

Gewokte koolrabi met boontjes, paprikasaus en gebakken vis
Koolrabi fijn snijden, een uitje bakken, wat look erbij én de koolrabi erdoor, goed laten bakken. Ondertussen boontjes stomen en die er achteraf erbij voegen. Ik maakte ook nog een paprikasausje door alle paprika’s die ik had nog aan te stoven met wat tomaten voor extra vocht, goed wat kruiden erdoor en dan te mixen. Als laatste bakte ik een stukje vis (die haal ik weliswaar niet op de buurderij, want er is jammer genoeg geen visboer)

DSCF3505

Pasta met de beste tomatensaus ooit (V).
Ik volgde dit recept (weliswaar met verse tomaten) én weetje wat? Ze hebben groot gelijk. De saus was fantastisch en is absoluut een blijver.

DSCF3494

Varkenshaasje met rode kool en kroketten
Ik had nog rode kooltjes liggen van twee weken terug en die zijn er eindelijk door met een appeltje, een gebraden varkenshaasje en wat kroketjes. Ja dat was ons menu op zondag, lekker nostalgisch enal!

6 reacties

    1. Ondanks het feit dat ze liever Jack was geweest dan Rose en ze onze Jan niet kon overtuigen om te wisselen van rol 😉 ging ze er idd wel echt helemaal voor!

    1. Echt heerlijk, ik heb hem nu gemaakt met verse tomaten maar ga hem sowieso opnieuw maken met tomaten in blik zoals in het originele recept!

Altijd fijn om iets te horen!