Uit het pakket week #20: radijzen, rapen en koolrabi

DSCF8758

Elke week bekijk ik het pakket vol goesting maar bedenk ik steevast ‘dit gaat een moeilijke week worden’ en elke week op het einde kijk ik in de groenteschuif van de koelkast en ziet die er toch leeg uit, zonder dat ik ons back-up-plan (de kippen) moest inschakelen of erger de helft heb weg gekieperd in de vuilbak (iets wat jaren geleden wel meer dan eens gebeurde). Afgelopen week dacht ik voor het allereerst dat het echt te hoog gegrepen was, al die raapachtigen, het was een beetje te veel van het goede, maar hey, het is opnieuw gelukt en zoiets doet mijn hart echt zingen (je weet wel, één van die 101 dingen), een kleine overwinning en het idee dat ik ‘goed bezig ben’ én veel meer heeft een mens niet nodig om lekker voort te doen, toch?

In het pakket zat:

 • koolrabi
 • rapen
 • lente-ui
 • sla
 • radijsjes
 • snijbiet
 • jonge veldsla/spinazie (geen flauw idee wat het was aangezien de wederhelft het vergeten was toen ie thuis kwam!

En wat we aten:

 • Pasta met snijbiet uit honger
  Is echt een blijvertje in het gezin! Superlekker en makkelijk!
 • Asperges a la flamande
  Ik kreeg van de oma en opa nog eens verse asperges, heerlijk én die moeten altijd klaargemaakt worden, ahja.
 • Rapenpuree met de jonge spinazie en worst
  De raapjes en de aardappelen (fifty fifty) afkoken, allemaal platstampen eens alles gaar is én lekker kruiden. De spinazie erdoor roeren en de worsten bakken!
 • Gepekelde radijzen met gerookte zalm, koude patatjes, sla en tzatziki
  Ik wou een keertje gepekelde radijzen maken, waarom weet ik niet maar dat ziet er gewoon zo kleurrijk uit én zag dat ze lekker zijn bij een stukje gerookte zalm. Daarnaast voegde ik er een slaatje bij van koude patatjes, eitjes (doe ergens eieren in en onze kinderen gaan wild), sla en lente-ui én maakte er nog tzatziki bij omdat dat gewoon altijd lekker is. Was het die avond niet beginnen onweren hadden we zomers momentje gehad op het terras.
 • Groene fajita’s met kalkoen, raapjes, appel, sla, zure room en guacamole
  Ik ben fan geworden van rauwe raapjes dus hield nog een exemplaar bij voor een slaatje met appel, komkommer, lente-ui en zure room én voegde in de fajita’s nog sla, cheddar, gegrilde kalkoen en smeuïge guacamole toe. Zo goed als alles in het groen, vandaar de naam!
 • Koolrabi in de wok met vis, lente-uitjes en noedels
  Het was bij uitstek de groente waarvan ik niet wist welke kant ik ermee op kon, maar besloot om hem gewoon te wokken en dat bleek een voltreffer!
  Een sjalotje en look fijn snipperen en de koolrabi in blokjes snijden. Wok eerst het sjalotje en de look om daarna de koolrabi-blokjes toe te voegen. Snijd de vaste witte vis in grotere blokjes (ik gebruikte op aanraden van de visboer victoriabaars). Zet water op voor de noedels en kook ze! Van zodra de koolrabi zachter is, voeg je de vis toe en laat je die even mee wokken én gebruik je – naar smaak – sojasaus. Strooi er nog wat fijngesnipperde lente-ui over en je bent klaar! Een aanrader, geloof me maar!

Et voila, op naar volgende week!

6 reacties

 1. Oooh koolrabi. Ik eet dat graag als snack met een dipsausje: gewoon frietjes van snijden, heerlijk krokant. Weer heel veel toffe ideeën!

   1. Ja, absoluut! Een vriendin van me heeft me daar ooit eens tot geïntroduceerd, en dat is mijn beste vriend tijdens deliberaties 🙂

Altijd fijn om iets te horen!