Het verdwenen kasteel van Neufchâteau (9 km)

DSCF8537

In de diepe Ardennen is er een kastelenroute met vier kastelen die behoorden tot de familie ‘La Marck’: het kasteel van Bouillon, dat van Herbeumont, het enorme van Sedan en tot slot het verdwenen exemplaar van Neufchâteau.

DSCF8534

DSCF8533

DSCF8552

Op de plek waar het stond is ondertussen een maquette gebouwd én was de laatste plek die we nog moesten bezoeken om de kastelenroute af te werken. Aangezien een bezoekje aan de maquette niet veel voorstelt, trokken we vanuit het centrum van Neufchateau (dat trouwens voor ‘nieuw kasteel’ staat aangezien ze eigenlijk spreken van 2 kastelen: het oude en het nieuwe) de rustige weiden en bossen in én kwamen zo nog voorbij een enorme rotsblok én een vergeten oorlogsmonument (vergeet die geocache niet op te rapen).

DSCF8567

DSCF8575

DSCF8588

DSCF8602

DSCF8640

DSCF8626

DSCF8629

DSCF8665

De wandeling was een kleine 9 km maar dat voelde absoluut niet zo aan (ook niet voor de kinderen). Het was echt één van die mooiere wandelingen in een wederom een schoon stukje Ardennen, ideaal in dit seizoen nu alles nog zo overweldigend groen is!

9 reacties

  1. Doet wel een beetje denken aan Hogwarts he, dat kasteel van Neufchâteau? En het is “verdwenen” zeg je? 🤔😄 Hele mooie foto’s weer. Ik zet deze kastelenroute bij op mijn (ondertussen zeer lange) lijstje. 👍🏼

    1. Dankjewel! En van Hogwarts, je dat is wel een beetje! En serieus verdwenen, ze waren dat in neufchâteau gewoon kwijt blijkbaar, waar dat dat ergens stond maar hebben het (of toch de plaats) ondertussen wel teruggevonden 😉

Altijd fijn om iets te horen!