Uit het pakket week #19: laat die zomervakantie maar komen

Afgelopen weekend was de vakantie nog nooit zo dichtbij, een paar heerlijke zomerse dagen gaven me het gevoel dat we nog maar een vingerknop verwijderd waren van de echte lange zomervakantie. Niets is minder waar natuurlijk, maar die vier dagen zomer deden me wel zoveel deugd dat ik meer dan genoeg energie heb voor het opstellen van de examens. Laat ons hopen dat dat hetzelfde geldt voor die studenten die ze binnen een kleine maand moeten afleggen, want niets dat een zomervakantie zo fnuikt als een tweede zittijd, toch?

DSCF8169

Ons pakket was deze keer een mengelmoes, meer verschillende groenten dan normaal, maar het is me gelukt om ze allemaal op te maken. Een kus van de juf en een bank vooruit!

 • Knolselder
 • Wortelen
 • Lente-ui
 • Sla
 • Rammenas
 • 1 raapje
 • 1 kool
 • Hertshoornweegbree (er zit wel altijd zoiets tussen waarvan we de week nadien opnieuw moet vragen ‘en wat was dat juist?’)

Wat ik ermee maakte:

 • Homemade burgers met zeer lang gestoofde ui, een heel klein beetje sla en frietjes voor onze jarige die daar dol op is!
 • BBQ met slaatjes van wortel, knolselder, lente-ui, rammenas, raap en hertshoornweegbree
  Ik had nooit gedacht dat ik zoveel groenten in één keer zou opmaken, zie vooral hier voor de receptjes!
 • Mac & cheese voor moederdag
  Serieus, het is niet mijn lievelingskostje is, maar omdat de kinderen zo fan zijn én de wederhelft het steengoed kan maken werd ik gewoon met rust gelaten én dat is af en toe ook wel iets waard 😉
 • Gebakken vis met puree, sla en verse tartaar
 • Stoofpotje van rammenas, wortelen, ui, witte bonen en knolselder met rijst (V)
  Hopla daar gingen zo goed als de andere helft van de groenten. heerlijke kost wat het tot een KIVV-gerecht maakt (kindvriendelijk veggie) maar doordat ik het klaarmaakte voor een vergadering en pas at na de vergadering was er wegens veel te veel honger geen goesting om het te fotograferen, maar voor de liefhebbers: hier het recept (wij deden het zonder het bier)
 • Restjesnasi met witte kool, wortelen, lente ui, paddenstoelen en een spiegeleitje (V).
  Ik keek naar wat ik nog allemaal nog over had van het pakket en kapte dat fijngesneden in de wok. Goed kruiden en sojasaus bijgieten. Ondertussen rijst koken en die er bij kieperen van zodra de groenten zacht zijn. Vlak voor het opdienen spiegeleitjes bakken! Zo lekker!
  Weet er iemand trouwens hoe het komt dat de eitjes van onze eigen kippen (zijn relatief klein) echt superhard spetsen in de pan?

Er was geen bento afgelopen week want het was een vrije dag, dus koos ik er voor om dan maar een worteljestaart te bakken. Never not cooking hier in huis, je weet dat ondertussen wel.

4 reacties

 1. Hertshoornweegbree? Daar had ik ook nog nooit van gehoord.
  Da’s wel fijn aan een groetenpakket denk ik dan, zo “nieuwe” dingen uitproberen.

  1. Ja, dat is wel eigenlijk! Ik wist ook echt niet wat het was toen ik het zag en de man (die het altijd gaat ophalen) was het al vergeten eer ie thuis was, maar met zo’n naam kan dat wel 😉

Altijd fijn om iets te horen!