Herbeumont: semois en burcht

dscf5084

dscf5090

dscf5091

dscf5097

dscf5211

We wandelen veel en graag, het liefst vanal in de tussenseizoenen, als de zon nog genoeg warmte geeft zodat enkel een dikke trui of eventueel een sjaal voldoende zijn. Of helemaal fantastisch wordt het, zoals gisteren, met een prachtige nazomerse dag dat alleen je T-shirt genoeg is, maar je de herfst al kan ruiken in de lucht.

Een van de wandelingen die we altijd graag doen, niet te moeilijk, mooi is in elk seizoen, niet te kort en niet te lang is, is de meander van de Semois in Herbeumont, hoewel die in de familie – wegens de vorm ervan – een beetje anders bestempeld wordt, oordeel vooral zelf 🙂

Je kan hem vinden via RouteYou en downloaden naar GPS enz, maar eigenlijk is ie best wel makkelijk want je kan geen andere kant op tenzij je het water oversteekt. In de zomer is het heerlijk picknikken of zelf pootjebaden, in de minder warme seizoenen is het even heerlijk steentjes te ketsen over het water en te genieten aan de kant op de vele bankjes. De wandeling is ongeveer 5 km en  wil je meer kilometers, dan parkeer je de auto gewoon in het centrum van Herbeumont of aan de burcht en plak je er nog een bezoekje aan de ruïnes aan vast via het bos (soms een beetje eng) of via de asfalten weg. Alles staat goed aangegeven wat een luxe is!

Wij brengen natuurlijk bijna altijd – met onze halve-ridders-clan 🙂 –  een bezoekje aan de burcht boven. Ze geraken het daar niet moe en door de jaren heen is de burcht er ook alleen maar mooier op geworden met overal trapjes naar de verschillende torens die een prachtig zicht geven op de bossen en de semois beneden.

dscf5280

dscf5262

dscf5254

dscf5257

dscf5268

Altijd fijn om iets te horen!