Vanaf nu vrije uitloop ;)

Foto door Rusiru Bhagya

Voila, de (voorlopig) laatste operatie van het traject dat ik een klein jaar geleden opstartte, is gepasseerd want gisteren namen ze mijn eileiders weg omdat ook mijn kans op erfelijke eierstokkanker te groot is. Hoe gek dat het ook klinkt, maar mijn eierstokken blijven voolopig nog even zitten omdat kanker start in de eileiders waardoor ik dus ook niet vervroegd in de menopauze beland, iets waar ik wel heel erg blij om ben.

Hoewel de kinderwens wel vervuld is en we zeker niet bewust nog een kindje zouden toevoegen aan ons sowieso al fijne gezin, vond ik het toch best lastig om die stap te zetten. De deur waar een ‘per ongelukje’ door zou kunnen piepen, is nu onverbiddelijk toe en het sluit een hele levensfase echt af, maar ik wou het voor mezelf en het gezin gewoon echt achter de rug hebben. Kanker is een vieze ziekte en alles is beter dan ziek worden, dus hoe meer ik mijn kansen kan reduceren, hoe beter.

Nu is het weer even tijd voor recupereren, weer effe afzien onder een dekentje in de zetel, veel te veel TV kijken en proberen een boek te lezen (want anders ga ik nooit mijn challenge van 40 boeken halen ;)) want zo een laparoscopische tubectomie (heb ik opgezocht hoor) is toch ook weer niet iets waar je geen last van hebt achteraf (en raar genoeg niet alleen in je buik, maar ook in je bovenrug en schouders omdat de lucht die ze in je buik blazen, zijn weg zoekt naar boven ofzoiets en ik dat kan ik helemaal beamen)

Achja, het is weeral maar eens wat het is én ik ben vooral blij dat ik dit alles nu weer even kan parkeren en voorlopig niet meer in operatiekleedjes moet verschijnen! #hoera

15 reacties

    1. Ja gek he van dat gas, ik snapte initieel niet zo goed dat dat bijwerkingen kon geven tot ze het uitlegden en ja dat is wel logisch, gelukkig ben ik daar ondertussen wel vanaf!

  1. Ik kom een beetje laat, hoop dat je ondertussen vlot hersteld bent. Het is toch allemaal heftig hè, en ik kan heel goed begrijpen dat je dat allemaal moet verwerken. Het luidt inderdaad een andere levensfase in. Blij voor jou dat die menopauze nog even uitgesteld kan worden want jong toch, dat is toch ook geen lachertje hoor.
    Hoera dat je dit allemaal even kan parkeren in een hoekje!

    1. Ondertussen hersteld, maar het is idd best heftig én ook heel blij dat die menopauze kon worden uitgesteld, want dat zag ik echt (nog) niet zitten, driewerf hoera dus 😉

Altijd fijn om iets te horen!