Week #4: januari uitzwaaien

Eentje van afgelopen weekend, bar koud maar zo mooi buiten.

Afgelopen weekend gingen we met het gezin nog eens naar een vakantiepark met subtropisch zwembad waardoor mijn ogen vandaag nog naprikken van de chloor en mijn badpak (na wasbeurt welteverstaan) terug weer even de kast in kan (hoewel ik altijd met het idee speel dat ik graag wekelijks baantjes zou gaan zwemmen, maar ik vind zwemmen oprecht best saai, zo zonder glijbaan en golven in het bad ;))

Januari zit er al weer bijna op wat betekent dat het nieuwe van dat nieuwe jaar er eigenlijk al een beetje af is, een maand die oorspronkelijk heel wat angst inboezemde, is er uiteindelijk eentje geworden waar we met plezier op terug kunnen kijken.

En hoewel januari ook dé examen-(en bijhorende stress)-maand is werd die wel echt verlicht door lieve studenten die me zomaar een bos bloemen gaven om me te bedanken en een hart onder de riem steken. Ik wist niet goed waar ik het had en was ontzettend ontroerd. Ik geef echt heel graag les en het doel is altijd om het verschil te maken, ze verder te krijgen én op zo’n moment weet je dat dat lukt❤️

Bleoemn van de studenten: dit ga ik echt nog heel lang koesteren.

Ik ben trouwens ook echt blij dat ik terug ben begonnen met weekmenu’s want ik merk hoeveel plezier het me terug geeft om die zo evenwichtig mogelijk samen te stellen daarnaast ben ik ook echt zot content dat AH nog steeds aan huis levert, want sinds de Mechelse ring werd aangepakt is het voor ons toch wel wat meer miserie om naar de winkel te gaan met de auto. Pas op, ik vind de aanpassingen voor de fietser en voetganger wel echt een verbetering, maarja, boodschappen voor een gezin van 6 doe je nu eenmaal niet per fiets.

Swat, wat op het menu stond van afgelopen week:

 • Mac & cheese want er was nog teveel raclette kaas over van het vorige weekend
 • Linguine met witloofsaus en vis wat echt een lekker wotloofgerecht is
 • Snelle veggie pad thai waarbij de kip werd vervangen door veggie kippereepjes, misschien is dit volgens de kenners helemaal verkeerd maar het smaakte ons wel.
 • Gnocchi met romige broccolisaus & gehaktballetjes wat een absolute kinderfavoriet was natuurlijk.
 • Veggie spaghetti bolo
 • Een keertje gewoon lekkere verse soep met ballekes en brood, ook op de vraag van de kinderen. Er was een periode dat ik elke week 2 keer soep maakte als starter, maar ik hou dat precies niet zo goed vol.

In de bento kwam pasta, tonijn, olijfjes, komkommer, paprika & tomaat.

Op een smakelijke week!

9 reacties

 1. Wij zijn maar met twee (meer), maar laten ook graag aan huis leveren door Albert Heijn 🙂 Ben deze week opnieuw begonnen met het weekmenu, ik maakte er een beetje te vaak een zootje van zonder weekmenu 🙂 In tijden van een gezin van 6 kan je nauwelijks zonder, vind ik 🙂 En putje winter hier weer helemaal soepverslaafd.
  Fijne recepten, heb er twee bewaard 🙂

  1. Het zootje is echt reëel of anders elke dag weer naar de buurtwinkel en weer te veel of te weinig in huis hebben! En super dat je recepten hebt bewaard, hopelijk smaken ze je ook!

 2. De bakfiets! Daar krijg ik perfect mijn 12l melk, WC papier en all the stuff in, blijft voor mij de beste aankoop van de laatste jaren. En OK, uw kinderen zijn al wat te groot om er echt mee van te kunnen profiteren maar in die van mij mag er tot 150 kg in in de bak zelf, dus ik zit nog wel even goed 😉

  1. De bakfiets, idd, maar die staat hier nu al 2 jaar met een lekke band 😉 (ik denk dat de man die weigert te maken ofzo en ik ben niet geemancipeerd genoeg om het zelf te doen ;))

 3. Hier ook, gezin van vijf en alle boodschappen met de fietskar op zaterdag (wanneer we het weekmenu hebben vastgelegd! 🙂 (maar het is natuurlijk een kwestie van organisatie, niet voor iedereen mogelijk)

   1. Alles 🙂 – en als we iets vergeten zijn of op is geraakt, lopen we tijdens de week naar de (kleine) supermarkt hier om de hoek. Maar we kopen natuurlijk geen 12 flessen melk of 36 rollen wc papier in één keer. We zorgen wel dat er altijd een voorraadje is.

 4. Oh wauw, dat is echt wel sterk, want dat vraagt best toch wel wat organisatie lijkt me! Chique! Dat zie ik voorlopig mezelf echt niet doen, maar wie weet ooit he, het is wel een mooi streven vind ik!

Altijd fijn om iets te horen!