Week #3: sneeuw!

Daar waar ik sneeuw vroeger altijd associeerde met vuile wegen, gedoe om op school/werk/… te geraken en vooral veel schuifelgevaar, ben ik er sinds ons Paula in de Ardennen helemaal anders tegenaan gaan kijken. Het is nu vooral een reden om het weerbericht in de gaten te houden en te hopen dat de sneeuw blijft liggen in het weekend zodat ook wij er even van kunnen genieten.

Vaak duren die weekendjes tegenwoordig niet veel langer dan een krappe 24 uur, maar proberen we ze wel ten volle te benutten door een boswandeling, een goed boek bij de haard (en de kinderen op de PlayStation 😉), warme choco, een fijne familiefilm… je kent het, de kleine dingen die de tijd samen altijd zoveel groter maken.

Afgelopen week ging de kleinste ook nog met de opa naar het autosalon, iets waar beiden wel van genoten, verbeterde ik me te pletter, ging ik twee keer op stagebezoek bij studenten van de KUL waarbij ik me bedacht dat ik dat heerlijk vond ook al was ik voor één student die anderhalf uur lesgaf, wel 4 uur onderweg (maar gelukkig is er wel altijd ergens goede koffie te vinden) en nam ik een soortement van podcast op met de dochter die me ineens supercool vond!

Op het menu stonden veel nieuwe gerechten die allemaal best lekker werden bevonden, maar de twee veggie gerechten staken er wel met kop en schouders bovenuit (dus zeker eens proberen!):

  • Niet nieuw maar één van de topfavorieten van het gezin: raclette in de Ardennen, met zicht op een besneeuwde tuin.
  • Tortellini met tomatensaus, rucola & parmezaan (V), gewoon lekker simpel en snel gerechtje!
  • Pasta met witloof, (verse & gerookte) zalm & kruidenkaas was dan weer eentje dat ik tegenkwam in de Libelle (maar ook online te vinden is) die ik heel af en toe koop, en alsof ze het wisten werd ik dezelfde dag opgebeld of ik niet graag een abonnement wou afsluiten en moest ik best veel moeite doen om de beller ervan te verzekeren dat ik echt niet wou ingaan op de uiterst voordelige actie 😉 (want de ervaring leert me dat heel wat van die magazines zich gewoon vooral opstapelen)
  • Zoete aardappel met kip uit oven dat volgens mij lekkerder was geweest met kippeboutjes.
  • Gehaktballetjes met rijst en broccoli waar de man mee aan de slag ging en dus tot op de gram gevolgd werd sinds ik een keer heb gezegd dat hij moest stoppen om overal kaas en honing door te gooien 😉 lekker gerecht van Jeroen Meus maar niet snel klaar!
  • Homemade pizza’s
  • Couscous met pompoen, courgette & falafel met humus (V), eentje om vingers en duimen bij af te likken. Ik baseerde met op dit gerecht maar deed er nog courgette en paprika bij (omdat ze op moesten) en zorgde naast het yoghurtsausje ook nog voor een fris slaatje en humus. Dit soort gerechten heb ik echt graag: lekker & simpel en variatiemogelijkheden genoeg!

In de bento’s kwam pasta met mozzarella, olijfjes en koude groenten.

Op een smakelijke nieuwe week!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!