Week #2: er is er eentje jarig!

De eerste week van het nieuwe semester is voorbij, de kinderen kruipen terug vroeger hun bed in, de solden waren tof voor de portemonnee, de examens zijn gestart (op de hogeschool), de echte winter moet nog komen, het leven is terug wat geregelder… maar het allerbelangrijkste deze week was toch wel de verjaardag van de liefste, 43 jaren jong waarvan al 25 jaar aan mijn zijde, zotjes (vooral als ik bedenk dat dat toch ook moed en doorzettingsvermogen kost ;))

Hij verdiende dus wel een feestje én we vierden hem al een beetje vorig weekend toen we als verrassing nog eens naar het Magritte museum in Brussel gingen (zijn favoriete kunstenaar) en Brusselse wafels aten, we vierden hem dit weekend door zo vals mogelijk te zingen bij het opstaan (ja, daar zijn filmpjes van, maar die durf ik niet meer te delen ;)), lekker te gaan ontbijten, te gaan boulderen in het klimkaffee in Mechelen (echte aanrader voor de sportievelingen onder ons, voor moest je het je afvragen: ik deed niet mee met als troefkaart mijn operatie, maar het kan goed zijn dat ik anders toch ook liever koffie aan de kant had gedronken) en onze dag af te sluiten met lekkere sushi (hoewel hij liever Thais had gehad, maar daar geraakten we last minute niet meer binnen) We vieren het de laatste jaren altijd onder ons zes, maar ik droom er stilaan toch ook wel van om hem over een jaar of twee nog eens wat groter te vieren op onze wei, eens we verhuisd zijn.

Swat, tussen al het feestgedruis werd er terug met wat meer regelmaat gekookt en wel het volgende:

 • Canneloni met paprika, courgette en gehakt: ik had nog paprika’s en courgette in huis én ook nog een beetje gehakt, dus maakte er nog eens canneloni’s mee, iets dat ik echt heel lekker vind, maar precies altijd vergeet dat dat toch een beetje een gedoe is met het vullen.
  Ik sneed alles zo klein mogelijk (met dank aan de ‘nicer dicer’ die ik ooit kreeg van vriendin Greet, wat een gerief in de keuken ;)) en stoofde alles aan, ook goed kruiden met Italiaanse kruiden, dan pijpjes vullen, in de ovenschaal leggen en overgieten met voldoende tomatensaus (anders garen de pijpjes niet voldoende), afwerken met geraspte mozarella en zo’n half uurtje in de oven op 190°C.
 • Moerassoep met ballekes: de lievelingssoep van de kinderen, wat eigenlijk gewoon een groentesoep is, weinig beter dan een goed kommetje warme soep op deze natte dagen.
 • Pannenkoeken op woensdagmiddag, kan je geloven dat we dus één kind hebben dat daar zijn neus voor optrekt?
 • Gevulde pasta (paddestoelen) met geroosterde pompoen & rucola
  Heerlijk simpel gerechtje!
  Koop pompoenstukjes (leve de AH) of snijd een pompoen in kleine stukjes en rooster die in de oven (kruiden met pezo, besprenkelen met wat olijfolie, 20-30 min op 200°C), kook ondertussen de gevulde pasta (ook gekocht in AH), smelt wat goede boter en schep er het schuim af (zijn de onzuiverheden). Meng alles door mekaar, voeg er rucola aan toe en werk af met een draai van de pepermolen en parmezaansnippers.
 • Chili con carne ovenschotel is puur comfortfood, hier vind je het receptje
 • Appelcake zonder appels 🙂 want we kwamen er te laat achter dat het verloren maandag was!
 • Veggie bami goreng met een spiegeleitje waarvoor ik me halvelings baseerde op dit gerecht maar al het vlees verving door vleesverangers en aangezien wij vroeger altijd een spiegeleitje aten bij bami, kwam dat hier ook op tafel.
 • Kip in romige tomatensaus met mozarella op basis van dit recept. Ik gebruikte kipfilet maar ik denk dat het lekkerder is met boutjes!

In de bento kwam afgelopen week couscous, paprika, komkommer, humus en gehaktballetjes, én eerlijk, ik had die ook willen eten 😉

Als je een lekker simpel gerechtje wilt meepakken, ga dan voor de geroosterde pompoen met de gevulde pasta, dat bovenal ook nog eens veggie is! Smakelijk!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!