Veel dagen zonder vlees: weekmenu #48

Met Thanksgiving en de gigantische kalkoen achter de rug, vind ik dat deze week opnieuw veggie mag worden, alles in balans houden noemt dat denk ik. Sinds ik een keer meedeed aan dagen zonder vlees, besloot ik om toch meer vegetarisch te koken, minstens één à twee keer per week. Ik vind het zeker niet altijd even makkelijk om lekkere en (relatief) kindvriendelijke recepten te verzamelen, maar het lukt me hoe langer hoe beter. Vleesvervangers laten we buiten het quorngehakt voor in de bolognaise saus meestal links liggen, maar deze week gaan we toch eens veggie burgers proberen. Ben benieuwd of die met gestoofde ajuin, ketchup en een frietje een blijvertje gaan zijn.

  • Kliekjes opmaken, dat moet, dus ik zocht iets waarin ik de restjes kalkoen in kon verwerken en dat werden noedels met lente-uitjes en spinazie. Kan niet slecht zijn!
  • De veggieburgers
  • Spaghetti bolo (veggie natuurlijk)
  • Een echt Spaanse tortilla met geroosterde groenten en een slaatje. Ik kreeg ooit het perfecte grootmoederrecept voor deze van een lieve vriendin met Spaanse roots. Sindsdien doe ik het zo en is het altijd zalig! Zalig zeg ik.
  • Gnocchi met boschampignos, veel peterselie en pecorino
  • Gevulde paprika’s uit de oven met rijst.

Soep, waarom eens geen preisoep? Zowat de enge soep die ik als kind zowat nooit at (tenzij op scoutskamp) omdat mijn moeder die zelf verschrikkelijk vond 🙂

Altijd fijn om iets te horen!