Vivy – Kasteel van Liresse (4 km)

Het is al lang geleden dat ik nog eens een wandeling deelde, nochtans maken we er heel veel, fijne en mooie en stilaan ook langere wandelingen, maar even goed korte leuke, zoals die van afgelopen weekend. We beseffen dat we meer dan waarschijnlijk deze zomer geen grenzen zullen oversteken dus verkennen we nog veel meer de buurten rond Mechelen en natuurlijk ook ons Paula in de diepe Ardennen. Het zal vermoedelijk een zomer worden van hangmatten, lezen en wandelen en dat is best heel ok, maar net daarom – omdat er ongetwijfeld veel mensen die Ardennen willen verkennen – schiet ik terug in actie om wat mooie plekken daar te delen.

DSCF7806

We reden al jaren langs dezelfde weg naar Rochehaut, zowat één van de meest favoriete plekken van de man, niet wetende dat er langs die weg ergens in de bossen ruïnes van een kasteel verborgen lagen waar ik per toeval in de zoveelste Google-zoektocht op botste. We trokken dus onze wandelschoenen aan en stapten vanuit het kleine dorpje Vivy erop af wat een hele leuke korte wandeling bleek; Als kers op de taart lag er niet veel verder ook een lekker ouderwets kapelletje. Heerlijk zijn die kleine ontdekkingen.

DSCF7839

DSCF7831

Ik ben ondertussen al een tijdje (betalend) lid van wikiloc en dat is zo handig, dat ik daar mijn routes in steek en deel, ipv de ondertussen tientallen Googlekaartjes 😉

4 reacties

  1. Jeej, weer een wandeling! Op dit moment heb ik daar nog helemaal niets aan, behalve dan de schone vooruitzichten voor ooit eens, en die zijn keiveel waard. Merci!

Altijd fijn om iets te horen!