When life gives you lemons, add tequila! Viva margarita

Noot: correcter zijn het natuurlijk limes die je nodig hebt! 

DSCF7726

Nele vroeg me naar mijn margarita-recept en dat was voor mij de aanleiding om de dag erna al slurpend aan mijn favoriete cocktail lekker Mexicaans te koken. Het staat vast dat die laatste bestaat uit tequila, cointreau en limoensap, maar het zijn de verhoudingen die het hem doen én die verhoudingen kunnen nogal eens in verschillende recepten compleet uiteen liggen. Onze verhoudingen komen echter uit een van mijn meest favoriete kookboeken: Mexicaans van Thomasina Miers, lang geleden de winnares van één van de eerste Masterchef’s die ik ooit zag. Je kan het boek niet meer zo makkelijk als papieren exemplaar vinden, maar ik zag wel ondertussen dat er een e-book versie (weliswaar in het Engels) van bestaat voor 3.99 euro, wauw, ge zou haast denken dat ik steekpenningen krijg voor mijn enthousiasme 😉

Maar kom, alle gekheid op een stokje, hierbij het recept!

Nodig (wat je eenheid is, laat ik in het midden)

  • 1.5 eenheid Tequila
  • 1 eenheid Cointreau
  • 0.5 eenheid limoensap (bij ons komt dat laatste soms ook uit een fles)

Er zijn zoals gezegd ontzettend veel verhoudingen, maar wij verkiezen deze omdat ie naast lekker ook gewoon zo simpel is!

Doen

  • Je kan dat shaken, maar meestal kieperen we alles gewoon samen en roeren dat een paar keer goed om. Ik was benieuwd naar het echte verschil tussen shaken of stirred én waarom het ene ofwel het andere gebruikt wordt. Voor wie ook interesse heeft: alles wordt mooi uitgelegd in dit artikel waaruit ik dan weer vooral onthou dat je eigen wil/goesting, de enige weg is!
  • Drinken met ijs (hoeft niet crushed te zijn)

Schol en drink met mate(n) 😉

2 reacties

  1. dankje Elke !
    heb eigenlijk wel nauwelijks alcohol in huis, al zeker geen sterke drank … wij zijn er gewoon geen fan van …
    eens overleggen dus 🙂

Altijd fijn om iets te horen!