When life gives you lemons, make lemonade

Letterlijk dan…

DSCF7602

In tijden waarin iedereen aan de vlierbloesemsiroop zit, heb ik tot mijn grote vreugde het maken van limonade herontdekt. Jaren geleden was ik daar al eens mee aan de slag gegaan, maar het bleef niet hangen wegens te omslachtig en niet lekker genoeg. We zaten echter een paar weken geleden met een overload aan limoenen en citroenen waardoor ik alsnog eens op zoek ging naar goede limonaderecepten (je kan nu eenmaal niet elke dag margarita’s maken ;)) Ik begon wat te experimenteren met verschillende recepten en al heel snel bleek dat we een voltreffer hadden die ik graag wil delen! Het lijkt veel werk, maar dat is het niet echt en de smaak zal je verbluffen!

DSCF7572

Nodig voor 1 liter

 • 100 g suiker
 • 100 ml water
 • 100 ml sap van geperste citroenen/limoenen…
  –> 100 ml komt ongeveer overeen met sap van 3 citroenen of van 4 limoenen

Doen

 • Schil je citrusvruchten met een aardappelschiller
 • Kieper de suiker, het water en de schillen samen in een pannetje, roer even alles door mekaar en breng aan de kook (eens gekookt, zet je het af)
 • Pers ondertussen de citrusvruchten uit
 • Giet het uitgeperste sap in een fles én doe er de gezeefde siroop bij
 • Vul aan met koud water en zet weg in de koelkast

DSCF7578

Ik vind het heerlijk met ijs en muntblaadjes, ook om te mixen met wat aardbeien bijvoorbeeld én je kan natuurlijk ook experimenteren met andere citrusvruchten. Zo deed ik ook al een mix van appelsien met citroen (en wat minder suiker) en ging mijn buurvrouw aan de slag met roze pompelmoes! Werkelijk heerlijk fris, zeker eens proberen!

DSCF7596

6 reacties

 1. hmmm… klinkt inderdaad lekker !
  en ook een goeie afwisseling tussen de vlierbloesemsiroop én de rabarberlimonade 🙂
  en je margarita’s-recept, wil je dat ook delen ?
  ps. nog steeds aan ’t wachten op ‘grokking algorhytms’ … ben zo benieuwd wat mijn petekind ervan gaat vinden ! maar de papa dacht alvast wel dat het zou ‘passen’ 🙂

  1. Oh ja dat wil ik zeker delen, ideaal moment om er nog ene te maken ;)) oh spannend, ben benieuwd! Ik heb in dezelfde reeks al andere besteld, ben echt zwaar fan van de reeks!

 2. Klinkt lekker, en ga ik zeker onthouden! Je kan dat (voor extra plaats in de koelkast) ook als ‘siroop’ bewaren, en dan aanlengen met water (of ander lekkers) als je ’t nodig hebt. Voor de rest vriezen wij hier vaak citrus-sap in ijsblokjes. Makkelijk en altijd bij de hand voor de tijden dat er minder citroenen zijn.

  1. De siroop met citroensap heb ik ook al zo apart gemaakt en dan bewaard, maar meestal wordt die fles dan vergeten en over een bepaalde tijd durft niemand daar dan nog van te nemen 😉 ken je het? Citrus invriezen is wel een slim idee, moet ik zeker onthouden! Merci!

Altijd fijn om iets te horen!