Week 10: soms moet je jezelf gewoon wat verwennen

Bananenwafels voor de brunch, samen met lekkere fruitsla, pannenkoeken die de kinderen bakten, verse pistolets en lekkere koffiekoeken!

Soms zou ik zo graag de pauzeknop echt willen indrukken, echt eens gewoon een paar dagen geen voorsprong willen nemen op de week, niet vooruit denken aan het eten of mijn lessen of het feit dat de kinderen naar de kapper moeten, of het feit dat we weer een week meer van hetzelfde doen, maar gewoon de week, de week laten zijn en ze compleet op me af laten komen. Ik weet niet wat het is, maar soms is het werken tegen deadlines makkelijker dan me zorgen te maken over het feit dat ik ‘klaar ben’. Het is iets van de laatste tijd, het gestructureerde leven deed meer en meer z’n intrede én ik kan vaak maar amper geloven dat iets ‘af’ is voor een deadline. Het geeft me een beetje hetzelfde gevoel alsof we ’s morgens in de vroegte op reis zouden vertrekken en ik – met lichtelijke stress – in mijn hoofd afga wat we allemaal vergeten kunnen zijn. 365 dagen… weet je nog dat we op 13 maart vorig jaar tegen mekaar zeiden ‘haha, allé, tot over 3 weken dan he’. Knettergek, dat is het…

365 dagen hoofdzakelijk thuis werken impliceert wel lekkere bokes, heerlijk lekkere bokes zelfs met zelfgebakken brood, mozzarella, rode pesto en tomaatjes!

Achja, afgelopen week zaten er in elk geval bloemkolen, knolselder, schorseneren, champignons, venkels, pastinaken & kervel in het pakket. We deden dit weekend ook nog eens een echte uitgebreide zelfgemaakte brunch, haalden nog eens echt lekker eten in huis én dekten de tafel extra mooi, voor de rest kookte ik deze week best uitgebreid en met veel groenten, iets wat alleen maar goed is… want ja, 365 dagen verder, we moeten echt niet stoppen met ons af en toe eens goed te verwennen denk ik dan…

 • Bananenwafels met havermout, gebaseerd op dit receptje. Ik deed er – niet per ongeluk aangezien ik het zakje wou legen- veel meer bakpoeder in dan nodig waardoor ze net iets minder goed uit het wafelijzer kwamen.
 • Bladerdeeg hapjes met peer en chocolade
  Een van de meest favoriete taarten hier in huis is de peren en chocolade taart, het is dan ook logisch dat we dat af en toe in andere formaten proberen te gieten. Ik kwam per toeval uit op dit receptje en dat bleek ook een voltreffer te zijn! Ze zijn heerlijk vers uit de oven (pas op voor de hete chocolade) maar evengoed een dagje later in als koekje!
 • Knolselder & scampi in curry met bloemkoolrijst en champignons
  Ik baseerde met op dit recept voor de knolselder met scampi maar maakte er ipv pasta bloemkoolrijst met gebakken champignons bij.
Hoewel de foto wazig is, was dit echt lekker, een aanrader!
 • Mosterdkip met pastinaak
  Lekker gerecht, soms kan pastinaak net wat te zoet zijn, maar in dit gerecht compenseert de mosterd dat echt wel.
 • Kervelsoep met ballekes is één van de lievelingssoepen in huis!
 • Recept Paksoi met kikkererwten
  De paksoi was nog van de week ervoor en wist niet zo goed wat ik ermee wou doen, dit gerecht vond ik door een Google-actie en bleek een ware voltreffer te zijn! Heerlijk en dus zeker proberen! Wij aten het hier met parelcouscous en een spiegelei!
 • Pasta met venkel en gerookte zalm
  Altijd lekker om gewoon venkel te zacht te stoven (met een uitje en wat look), te mengen met room, wat stukjes gerookte zalm en gekookte pasta. Afwerken met verse kruiden!
 • Gegratineerde bloemkool met champignons.
  Kook de aardappelen en de bloemkool gaar, bak ondertussen de champignons in de pan met wat look en een uitje én kruid goed af. Maak puree van de aardappelen en neem een ovenschaal. Start met een laag aardappelpuree, daarna de gebakken champignons en hierop de bloemkoolroosjes. Maak een lichte kaassaus en giet die erover, geraspte kaas erop en onder de grill. Lekker veggie comfortfood!
 • Varkenshaasje met wortel, knolselder en schorseneren in  champignonroomsaus en zalige kroketten
  Soms wil ik gewoon grootmoeders keuken, letterlijk als in room, boter en kroketten. Ik kookte alle groenten in blokjes gaar en stoofde ze daarna op met een uitje en wat look in goeie boter 😉 bakte het vlees aan en liet het verder garen in de oven (aanbakken aan alle kanten en dan 20-30 minuten in een oven op 180 graden) In het aanbaksel van het vlees de champignons bakken en afwerken met room. Ideaal om een week op een zondag af te sluiten!

In de bento’s ging tonijn, een eitje, wat couscous, komkommer, lenteui en een tomaatje, alsook een koud bladerdeeghapje met peer en chocolade.

6 reacties

 1. Ik ga voor de paksoi met kikkererwten. Deed je er de italiaanse kruiden bij?
  Wat je zegt in de inleiding, dat merk ik bij mezelf ook. Meer en meer structuur in de weken, vasthouden aan planningen. En dan een klein beetje panikeren als er plots meer dan gepland op de agenda staat. Geen idee hoe ik dat deed vòòr corona.

  1. Dat is exact wat je zegt, zo waar, ik ben zo veel beter geregeld dan ik ooit was: boodschappen komen aan huis, ontzettend veel to-do-lijstjes die ik moet afvinken, op tijd gaan slapen wegens niet meer tot een kot in de nacht aan het werken enz… én toch weet ik de laatste tijd met mezelf geen blijf. Heel erg vreemd!

Altijd fijn om iets te horen!