Week 11: op zoek naar evenwicht

Op zoek naar evenwicht tegen de man die altijd zen is, wachtend op een bankje bij de speeltuin toen de kinderen vonden dat we er ‘zo cutsie’ uit zagen dat ze wel een foto moesten nemen 😉

Ik heb het lastig en ik geraak er niet goed uit, dus ga ik maar op zoek naar alles wat evenwicht kan brengen, ik ben een boek aan het lezen ‘Rust vinden in een wereld die maar doordraait’, ik bekijk mindfulness cursussen (met dank voor de tip van Jozefien), ik doe weer de yoga-ochtendroutine (amai, er zit wel wat sleet zich op mijn houdingen), ik schrijf opnieuw morningpages, ik probeer me niet druk te maken in dingen waar ik toch geen vat op heb, maw ik laat het nieuws even voor wat het is maar krijg dan een e-mail in de virtuele bus dat de school van de oudste sluit en hij getest moet worden én zo blijven we bezig… dag in, dag uit, we doen maar door alsof er niets meer aan de hand is, nog even volhouden, dan wordt het beter, nog even doorzetten, dat extra tandje, dat lukt wel… en ondertussen werkt iedereen nog harder van tevoren door maar is er geen tijd meer voor rust, voor wat ventileren, voor een babbeltje tussendoor, voor gewoon pauze én nochtans werkt dat, naar ’t schijnt…

Het enige waarin ik wel evenwichtig was afgelopen week, was ons menu: 2 keer vis, 2 keer vlees en 2 keer veggie (en dan nog een keer pizza’s halen) In het pakket zaten bij mij tomaten (ik liet de rode kool vervangen), wortelen, snijbiet, kropsla, komkommers, snijbonen en rucola én ik deed daar het volgende mee:

  • Een soortement salade nicoise met snijbonen, tomaten, komkommer, gekookte eitjes, aardappelen, rucola, veel verse kruiden, tonijn (uit blik) en kappertjes. Goed afkruiden en gewoon lekker met goeie olijfolie. Een ideaal gerecht om de lente mee te vieren.
  • Gebakken kip met sla en frietjes, och dat is zo een klassieker én er is echt niets mis met klassiekers!
  • Vis met tomaat uit de oven, één van mijn lievelingsgerechten uit de oven, snel, makkelijk en altijd lekker!
  • Frittata met gebakken patatjes en een slaatje. Ik gebruikte dit recept.
  • Pasta met snijbiet van mme ZsaZsa, altijd een voltreffer, zo een one pot pasta!
  • Enchiladas met snijbiet, geroosterde paprika’s en gehakt. Ik bakte mijn gehakt met een uitje en wat look, daarna fijne stukjes snijbiet en stukjes geroosterde paprika (ze hebben dat tegenwoordig in een bokaal in AH) erbij, goed afkruiden en verdelen over de tortillas. De tortillas oprollen en overgieten met passata (ik breng die meestal ook eerst op smaak met een gestoofd uitje, look en kruiden) , overstrooien met geraspte kaas en een 10 tal minuten onder de grill. Zure room en (verse) guacamole maken het altijd af!

Aangezien ik in een mexicaanse stemming was, kregen de kinderen ook zoiets mee in hun bentobox: rijst, boontjes, mais, komkommer, tomaatjes en olijven, ze kloegen niet, toch zeker niet over de tortillachips 😉

Alle hop, naar een betere week, dat moet wel, want de langverwachte Lente is begonnen zeg én ik kan terug deftigere foto’s van het eten trekken #2keerhoera

10 reacties

  1. Herkenbaar! Ik voel me momenteel volledig uit balans, achter de feiten aan hollend… (Autocorrect veranderde ‘gillend’ in gillend’ en ja gillend doe ik ook veel…) Welke yoga routine doe je, als ik vragen mag?

  2. Same here. Ik denk zowat overal ondertussen. En dan maar hopen dat Alexander de juiste beslissingen neemt én dat het iets uithaalt (en dat die vaccinatietrein op gang getrokken wordt). En en en… Lang leve kleine knuffelkindjes.

Altijd fijn om iets te horen!