Week #21: korte weken zijn geweldig

Afgelopen week was wederom een korte(re) week door Pinkstermaandag én een extra lang weekend doet gewoon altijd deugd. We praten daar vaak over, hier thuis, hoe heerlijk het zou zijn als we altijd vier werkdagen zouden hebben en drie échte weekenddagen, maar ik vraag me daarbij ook altijd af hoe lang we daar effectief de vruchten van zouden plukken. Hoe lang zou zo een derde weekenddag echt voelbaar zijn? Ik heb oprecht geen idee, maar ik weet wel dat de maand mei met al die langere weekends, zo op het einde van het schooljaar, altijd heel welkom is én nu het zonnetje er stilaan toch doorkomt kunnen we daar alleen maar heel blij van worden!

In het pakket zaten: schorseneren (die moeten nog op, maar kom schorseneren in deze hitte of kent er iemand een lekkere salade hiermee?), spinazie, prei, erwtjes, wortelen, tomaten en bloemkool. We kregen ook nog een asperges uit den hof die zoals altijd heerlijk waren!

En we maakten er dit mee:

Snelle lasagne met spinazie en vis

Altijd lekker die snelle lasagne

Deze makkelijke lasagne blijft een topper, ik maakte er eentje met spinazie en zalm!

Asperges a la flamande met een schel gerookte zalm voor zij die dat wouden

Spaghetti
De man kookte op een avond en ontdooide wat spaghettisaus uit de diepvries, ideaal want zo geraken die restjes ook op zegt 😉

Kip met erwtjes en spinazie

Super groen & heerlijk gerecht, zeker eens maken!

Dit was zo een lekker gerechtje, echt, een aanrader, niet alleen omdat het me heel erg aan mijn oma deed denken toen we met z’n allen rond de tafel erwtjes aten te doppen.

En dan te bedenken dat die oma’s dat allemaal alleen deden, maar hoe lekker fris en zoet zijn verse erwtjes eigenlijk?

Nodig: erwtjes (pak 400/500 gr), meer dan een handvol verse spinazie, uitje, look, bouillon en een busje room en kippenbouten
Doen: uitje en wat look aanstoven, de kippenbouten erbij en even goed laten aanbakken. De room, samen met een zelfde hoeveelheid (kippen)bouillon erbij. Zet het deksel erop en laat pruttelen (of zet in de oven voor een half uurtje). Als de kip lekker mals is roer je er de erwtjes en de spinazie door. Super lekker met een stukje brood om te soppen.

Pompoensoep met een boke
Ik wou meer koken, maar was al blij dat er die dag soep op tafel stond.

Pasta met bloemkool met ansjovis

Pasta met bloemkool & ansjovis

Ik had echt geen flauw idee meer wat ik nog met die bloemkool aan kon toen ik ineens op een ‘vreemd’ recept botste dat blijkbaar een bekend Pugliaans gerecht is. Een beetje anders, maar niet verkeerd én zelfs de kinderen kon het smaken!

In de bento een Spaanse tortilla (want omg onze nieuw kippen leggen wel héél véél eieren), olijven, komkommer en tomaatjes! (en met al die eieren kan je natuurlijk ook heel veel cake bakken)

Moeten er nog eieren zijn? 😉

4 reacties

  1. Dat ziet er weer allemaal erg lekker en inspirerend uit. Ik ga voor de kip met erwtjes en spinazie.
    By the way: ik werk nooit op vrijdag en ik kan je verzekeren dat het weekend vanaf donderdagavond echt als weekend blijft aanvoelen :-).

    1. Hopelijk smaakt die kip met erwtjes jullie ook zo goed! Oh… op vrijdag niet werken, dat lijkt me echt heerlijk (ga ik toch in de toekomst ook eens goed over nadenken ;))

Altijd fijn om iets te horen!