Week #22: we zijn nog niet aan de nieuwe patatten

Ik schreef dit al twee weken geleden denk ik, maar geraakte niet online, dus bij deze… zal ik het maar antidateren 😉 Ik heb even getwijfeld of ik dit nog wel moest bloggen, maar dacht ‘ach, niet zeveren, smijt het gewoon online’.

Is het echt al juni? Serieus? Is het echt al juni? Kan iemand me even knijpen? Ik weet natuurlijk dat het juni is, mijn Google agenda zegt dat, mijn eigen aftelkalender beaamt dat, de kinderen zitten ondertussen in de toetsen/examens én iedereen rondom mij (mezelf incluis) begint een beetje zenuwachtig rond te lopen met de vaccinatie data in de éne hand en de reisgids in de andere. Toch voelt het niet alsof het juni is. Er werd zoveel niet gedaan dit schooljaar, zoveel ankerpunten niet gehaald: geen verjaardagsfeestjes, geen meters & peters, geen nep-communie voor Bob, geen één-op-één-ouder tripjes, geen KSA weekends, geen boerderijklassen, geen kerstmarkten – en/of feesten, geen nieuwjaar drinks… er werd wel veel gewerkt, hard vooruit gegaan én we hebben flink geroeid met de riemen die we hebben, maar het voelt niet af. Dit schooljaar is nog niet af, we hebben het niet echt beleefd, we zijn het ondergaan… het voelt gewoon zo vreemd om uit te kijken naar een zomervakantie terwijl er zoveel zaken nog lijken te moeten starten. Het voelt vreemd nu het einde in het zicht lijkt te zijn, maar maken we onszelf daarmee iets wijs én zitten we in oktober weer opgescheept met een nieuwe variant of is dit echt het begin van het coronaeinde waarop we allemaal zaten te wachten? En wil ik wel echt terug? Ik ben nog niet uitgerust van het afgelopen jaar waarin ik precies weinig heb gedaan want ja, geen ankerpunten… Nee, we (of misschien beter ik) zijn nog niet aan de nieuwe patatten, hoewel ik daar wel ontzettend veel zin in heb, in die nieuwe patatjes… (en wat een geluk dat er deze week in het pakket zitten!)

In ons pakket van die week:  nog schorseneren van de week ervoor, spinazie, sla, komkommers, paprika, witte kool, champignons & courgetten

Gewokte spaghetti van courgette, prei en runderreepjes

Altijd lekker om een beetje oosters te gaan met gember, dus ik was heel blij toen ik dit gerecht tegenkwam. Ik gebruikte geen boontjes, maar gewoon een extra courgette. Een aanrader deze!

Geroosterde schorseneren met rode ui, bieslook, nootjes, zacht gekookt eitje, mierikswortel en stukje gerookte zalm

Beste en meest verrassende gerecht van die week!

Ik vertrok van dit gerecht want ik wou eens schorseneren roosteren ipv stomen en begon dat te freewheelen met een zacht gekookt eitje, geroosterde nootjes, een stukje gerookte zalm en een sausje van yoghurt en mierikswortel. Heerlijk zomers gerecht met een winterse groente.

Aardappelen van Ann, witte kool/wortel sla bij de BBQ uit de pan

We wouden BBQ’en op vrijdag, maar ineens floot de wind door de ramen én kwamen de kinderen uitwringbaar van school. Ik heb ze nog nooit zo nat (tenzij ze van onder de douche komen) geweten, dus de BBQ werd de pan maar ik wou het gevoel wel even bijhouden dus maakt ik

  • Aardappelen van Ann (Welshe vriendin van de familie): gestoomde/gekookte aardappelen (het beste zijn nieuwe patatjes natuurlijk), rauwe champignons, stukjes tomaat en peterselie. Goed afkruiden en besprenkelen met olijfolie. Altijd lekker!
  • Witte kool-wortelsalade met stukjes appel: eenzelfde hoeveel witte kool en wortel raspen, een appeltje erdoor en goed afkruiden.

Canneloni met spinazie & ricotta

Ach, de aloude canneloni met spinazie is en blijft altijd een topper, het is zo één van die gerechten waar ik altijd te weinig van maak, want ineens willen de kinderen dubbel zoveel eten.

Gegrilde kokoskip met basmatirijst en een slaatje van mango, komkommer & rode paprika

Ik heb dit recept ergens op gebaseerd, alleen weer ik absoluut niet meer op welk recept. Ik heb er online terug lang achter gezocht maar niet gevonden! In elk geval deed ik het zoiets:

  • kip gemarineerd in een mengeling van sojasaus, kokosmelk, gember en look en daarna gegrild
  • rijst werd gewoon gestoomd
  • paprika, mango en komkommer in kleine stukjes
  • overige kokosmelk gemengd met limoen en rode curry pasta als sausje

Italiaanse avond met gegrilde courgette, geroosterde paprika, mozzarella, pizza Margherita

Ah soms ben ik zot en wil ik gewoon veel koken omdat ik mezelf echt wil verwennen, dit was zo één van die keren!

In de bentobox zat pasta, tomaat, komkommer, olijven en tonijn (denk ik ;))

Als je iets wilt maken uit deze week en het mag eens wat anders zijn, ga dan voor de schorseneren (als ze die nu nog verkopen tenminste ;))

6 reacties

  1. Ik herken dat zot gevoel en zotte goesting om zoveel te koken, ik kan dat ook af en toe hebben, leuk, zo van die momenten! Voor de rest weer zoveel fijne inspiratie, dankjewel om het toch te posten! 🙂

      1. Sorry 🙂 Mijn grootvader had schorseneren in zijn moestuin, en mijn grootmoeder kon goed koken, dus daaraan zal het al niet gelegen hebben…

Altijd fijn om iets te horen!