Week #23 en #24: zomer in het bord

In week 24 was er geen pakket aangezien de pakketman & -vrouw trouwden (#hoera), dus we aten de overschotten op, haalden wat bij, maar gingen ook voor het eerst terug op restaurant (want ja die waren terug open) én nodigden thuis echt nog eens volk uit. Wat een heerlijkheid is het om dat terug te kunnen doen! Lekker eten in goed gezelschap en lang aan tafel zitten, heb ik echt zo enorm hard gemist.

Het werd ondertussen ook echt zomer, dus we aten zomerkost én zaten ook elke dag buiten als het kon (vandaar die blauwige foto’s natuurlijk). Ik trok heel wat minder foto’s van het eten, want er is best veel aan de hand hier in huis waardoor het gewoon even moeilijk was (wat ineens ook verklaart waarom het hier weer stil lag). Als het wat lastiger is, dan brengt de natuur altijd soelaas, zeker met dit mooie weer. De klaprozen in de tuin staan in volle bloei en ik kan niet stoppen met me erover te verwonderen hoe mooi die eigenlijk wel zijn. Jammer genoeg voetballen de kinderen ze meer dan eens kapot, maar gelukkig poppen er heel toepasselijk wel elke dag nieuwe omhoog.

Onze stadstuin is zo mooi in de zomer!

Ik heb me daarnaast ook een nieuwe tuinstoel gekocht, ééntje waar ik zalig in kan zitten om te lezen zonder dat mijn achterste na een tijdje begint te zeuren. Na de zevende zus van de te betreuren Lucinda Riley was het echt effe afkicken en begon ik te snuisteren in haar andere boeken, heerlijk leesvoer voor zomerse dagen!

Ik dacht dat de stoel alleen voor mij was, maar dat was buiten Kevin (de kat) gerekend 😉 die er elke keer bij komt als ik erin zit én toen moest ik natuurlijk op de foto!

In ons pakket van die  week:  prei, asperges, bloemkool, sla, bladpeterselie, rucola, erwtjes. Ik kreeg uit den opa zijn hof ook nog asperges!

Geen foto’s van de spaghetti met de beste saus, de home made pizza’s, de frietjes van de frituur of de avond dat we Chinees haalden (en er twee dagen van aten) enz… maar wel van:

Slaatje van asperges en ham

Erg simpel en lekker gerecht gevonden op Libelle lekker

De pannenkoeken van Tuur die hij zo graag bakt (en waar iedereen zo blij van wordt)

Pasta met bloemkool, erwtjes & spek

Als je teveel bloemkolen hebt, is dit echt wel een aanrader, zie hier het reecept!

Fajitas met veel groenten, kip & gehakt

Het is altijd feest als er fajitas zijn!

 • Gegrilde kip
 • Rul gebakken gehakt met komijn
 • Gestoofde paprika’s met ui
 • Rode rijst: uitje en look aanstoven in olie, rijst bijvoegen en effe bakken, tomatenpuree erbij, alles goed omroeren, dan voldoende water zodat rijst kan garen (1 portie rijst, 2 porties water) en een blokje kippenbouillon. Afwerken met verse koriander.
 • Stukjes tomaat, komkommer, paprika…
 • Verse guacamole met look en tomaat en natuurlijk verse koriander!
 • Zure room & cheddar

Koude schotel met asperges & frietjes

Een simpele koude schotel met frietjes is toch altijd goed en hamrolletjes met asperges zijn hemels!

Tapas met restjes

Als er wat te veel overschotjes zijn, zijn tapas het ideale avondmaal.

 • Tortilla met ui en aardappel: 3 uien en even grote aardappels heel fijn snijden, rustig stoven en goed afkruiden, 3 grote eieren klutsen en als de groenten zacht zijn het mengsel toevoegen. Wachten tot het bovenaan je tortilla gaart en dan omdraaien met de grote omdraai-truc.
 • Een restje champignons en spek werden verwerkt in champignons met spek 😉
 • Een restje gekookte aardappelen werd omgetoverd in een soortement van Ensalada russa.
 • Een restje kip werd Kip met tomatensaus (zonder de sherry maar wel met veel look)
 • Een slaatje van tomaten en komkommers
 • Een overschotje olijven en wat restjes harde kaas
 • Een snel plat broodje

Pasta met romige tomatensaus, courgette en scampi

Ik baseerde me helemaal op scampi Diabolique, maar maakte het niet pikant en vertrok van stukjes courgette én voegde op het einde een beetje room toe. Erg lekker!

Een bento heb ik niet getrokken, maar in de andere zaten tomaatjes en mozzarella, olijven, pasta én ook sla, maar dat is puur voor de show, want dat weigeren ze op te eten 😉

En voila ik ben weer bij! En zolang het mooi weer is, kan er eigenlijk toch bijna niets op tegen een ‘koude schotel’ met frietjes?

Altijd fijn om iets te horen!