Week #38: weer in’t echt!

Schol op gewone lessen! Tijdens de hobby’s en therapeutische afspraken van de kinderen proberen de man en ik onze momentjes te hebben, nog altijd zot content dat de horeca helemaal terug open is, ook in’t echt (en niet gewoon afhaal!)

Week 38 was het echt van dat, geen online lessen meer, maar echt opnieuw in elke groep voor de klas staan en blij zijn. opnieuw in’t echt lesgeven, geen gedoe meer met online lessen, maar pure (h)eerlijke interactie en studenten die (nu nog wel ;)) allemaal in de les zitten, wachtend om onderwezen te worden. Mijn hart slaat daar van op hol, ik geef echt zo ontzettend graag les én zelfs op een slechte dag krijg ik energie van zodra ik een half uurtje mijn ‘one woman’-show sta op te voeren en te voelen dat ze mee zijn.

Ik merk wel dat het echte lesgeven sowieso een pak meer energie geeft, maar ook het terug een pak drukker maakt. Hoe je het ook draait of keert, uit je bed rollen en je eigen camera opzetten vergt gewoon minder moeite dan op en af de campus lopen, vechten met de apparatuur in de lokalen en het huishouden niet tussendoor runnen, maar het is me het allemaal waard want nu lachen ze toch live met mijn flauwe mopjes ipv smileys te sturen in de chat 😉

En van al dat lesgeven krijg je natuurlijk veel honger, dus aten we:

Geroosterde groenten, aardappelen met kruidenboter & een fris slaatje

Ik heb deze zomervakantie echt geleerd om mijn groenten gewoon te roosteren (200°C – 30 minuten) in de oven met olijfolie, goed wat kruiden en look én echt… dat heeft een wereld van verschil gemaakt in ons menu. Op de één of andere manier worden groenten te vaak platgekookt waardoor alle lekkere smaak verloren gaat en ze gewoon zoveel lekkerder zijn als je ze behandeld als een stukje vlees ofzo!

Rijst met snijbonen, bloemkool & tomaatjes

Lekker simpel gerechtje met dit recept! Je kan evengoed de kip uit het recept gewoon weglaten!

Gehaktschotel met courgette uit de oven

Een simpele gehaktschotel waarbij je eerst het gehakt bakt, onderaan de schotel legt, daarna de courgettes ook aanstooft en er over drapeert, daarna komen de gekookte aardappelen in schijfjes erop (ideaal met een restje van de dag ervoor), een potje (soja) room erover, alles goed bijkruiden en voor een kaaskorstje nog even de oven in onder de grill.


Andijviestoemp met spek

De man kookt dit semester sowieso op maandag omdat ik dan tot 18 uur lesgeef (nadat ik begin om 8:30 uur) én geen pap meer kan zeggen tegen dan, laat staan nog heel veel zin om te koken dus kookt hij waar hij goed in is: stoemp!

We aten daarnaast nog tomatensoep met een boke en pannekoeken, altijd lekker, zeker omdat onze kippen voorlopig nog enorm veel eieren leggen!

Geen idee meer wat er in de bento’s ging (en precies ook geen foto), maar er waren er zoals elke week wel!

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!