Week #37: veggie all the way

In de week dat we veggie gingen, ging alles eens zo hard, dat is voornamelijk ook de reden dat we veggie gingen, want groenten worden aan huis geleverd maar vlees of vis niet, ideaal dus eigenlijk. De hogeschool trok echt op gang en ondertussen zijn we drie weken verder en weet ik niet zo goed meer waar mijn kop noch voeten zitten. Ondanks een geweldige vakantie en een goede voorbereiding, ben ik niet zo goed gestart. We kampen op school met lokalentekorten en dat is dik lastig, zeker zoals gisteren toen ik ineens geen lokaal meer had… kwestie van de dag van de leraar goed in te zetten vermoedelijk 😉

Swat, veggie all the way dus:

Quiche met broccoli, wortel en bloemkool

Ik blancheerde eerst de groenten en legde ze dan in een met bladerdeeg bedekte taartvorm, overgieten met een mengsel van 3 eieren en een busje (soja)room. Goed afkruiden en bestrooien met geraspte kaas. Zo’n 40 minuten in de oven op 200°C.

Bloemkoolcurry met zoete aardappel met zoetzure komkommersalade

Een lekkere bloemkoolcurry met zoetzure komkommersalade.

Voor de salade kook je een mengsel van 120 ml azijn en 100 gr suiker op, snijd je ondertussen een komkommer (en eventueel wat andere groenten zoals radijsjes) in fijne schijfjes en overgiet je ze met het azijnmengsel. Lekker als zoetzure toets!

Pasta met broccoli pesto

Ik maakte een pesto van broccoli en kookte pasta en nog wat broccoli samen. Alles mengen met de pesto én afwerken met tomaatjes, pijnboonputten en véél parmezaan.

Wortels, paksoi, omelet & noedels

Een typische wokschotel met wortels en paksoi. Onze kippen legden toen nog gigantisch veel eieren dus een omeleletje kon niet ontbreken!

In de bento’s kwam een salade nicoise, dus toch niet helemaal veggie gegaan bedenk ik me!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!