Mijn week in boeken en beelden zomer ’21, deel 8

Nergens beter in een bos met de hitte van de laatste dagen in Zwitserland!

Week 8 startte in Zwitsersland en eindigde in de Ardennen, daartussen waren het de eerste herexamens. Ook al was het natuurlijk 2e zit, een periode die de meeste studenten/docenten toch wel wat vervloeken, deed het deugd om echt gewoon terug op de campus te zijn en meer gezichten te zien dan normaal. Ik ben vorig academiejaar zo vaak mogelijk naar de campus gegaan om les te geven, maar liep daar toen echt heel vaak moederziel alleen rond, tijdens afgelopen tweede zit leek het alsof alles was als voorheen én eigenlijk deed dat echt deugd!

Heerlijke gelato in de lekkerste smaken
Op de terugrit nog een bezoekje aan de mooie stad Luzern eruit geperst, hoewel we allemaal moesten wennen aan de drukte van de stad na alle natuur.
Wel hard gelachen met die bord aan een wijnbar!

In Zwitserland zaten we op die week in het Italiaans sprekend gedeelte en verwenden we ons met veel gelato onder een +30°C stralende zon, het waren echt heerlijke dagen om de vakantie mee af te sluiten.

Mechelen heeft er een superlekker koffieplekje bij: Mimi in één van de twee aubetten aan de Kruidtuin in Mechelen, ideaal dus als ik er voorbij wandel op weg naar de campus!

In Mechelen deed ik alleen maar van herexamens met goeie koffie en liet ik mijn haar nog eens bijkleuren, iets waarvan ik niet weet hoe lang ik dat nog ga doen. Ik ben 41 en voel me te jong om half grijs door het leven gaan, maar die 6-wekelijkse kappersbezoeken (waarvan er slechts twee zijn zonder uitgroei) vind ik soms echt een te groot gedoe, ook al geniet ik er altijd van om met Koen, de kapper echt bij te praten.

Terwijl ik herexamens had en de man aan het werk was, trokken de kinderen erop uit met lieve vrienden én kreeg ik deze foto door ❤

In de Ardennen genoten we tussen het regenweer door van het zonnetje en kwamen mijn ouders naar jaarlijkse traditie op bezoek. Even traditioneel begin mijn vader dan als een bezetene in de tuin te werken daar, wandelen mijn moeder en ik dan maar samen een blokje om én sluiten we die tweedaagse altijd af met een ijsje in Bouillon. Mooie herinneringen zijn dat!

Gelukkig vindt niemand het gek dat ik foto’s neem, maar ik gebruikte die dagen wel om zeker nog wat leuke foto’s te nemen voor haar vriendenboekje!

Ik begon met lezen in Zeg me wie ik ben van Julia Navarro waar ik op dit eigenste moment nog steeds in bezig ben, want eens de herexamens (en maw alles terug echt opstart) beginnen ligt mijn leestempo gewoon vele malen lager. Ik was misschien beter wat slimmer geweest (ook voor mijn Goodreads-challenge 😉) en was eerder gegaan voor een iets minder dik exemplaar om de vakantie mee af te sluiten, maar wat geniet ik van het verhaal dat vermoedelijk ergens in de komende dagen toch een keer uit zal geraken.

Ik denk dat ik dat echt het hardst mis zo eens de routine terug start, de mogelijkheid (of het vooral toestaan aan jezelf) om gewoon buiten in een stoel een boek te lezen.

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!