Week #6 de man maakt de kleren

DSCF4199

We weten allemaal dat de kleren de man maken, maar hier in huis, zoals de trouwe lezers weten, maakt de man daarenboven ook nog eens de kleren. Ik blijf dat fascinerend vinden hoe hij als meer dan stoere wederhelft zijn hand door de stoffen laat gaan en op zoek gaat naar de stoffen die het makkelijkst stikken en daarbij altijd heel goed weet hoeveel hij nodig heeft. Aangezien het vrijdag carnaval is, hangt ie er dus opnieuw aan, vanonder zijn machien zullen 2 ninja’s komen, een sneeuwluipaard en een legoblok. Rara, wie heeft wat gekozen?
Carnaval is zowaar ook de start van de krokus en sinds de eerste keer in mijn onderwijsbestaan heb ik die niet, een beetje vreemd maar anderzijds heb ik nu wel een lesvrije week waarin ik me ongetwijfeld beter zal kunnen voorbereiden dan met vier kinderen in huis, de wedehelft zal daardoor dan ook de fakkel overnemen tijdens krokus en de onbetwiste vakantieleider worden. Geen flauw idee dus wat we met volgende week zullen aanvangen op weekmenu-vlak maar als de man het ziet zitten, mag ie daar samen met de kinderen tijdens de vakantie ook gerust voor zorgen, want je weet, niet alleen de liefde van de man gaat door de maag!

Voor deze week staat het volgende gepland:

  • Pannenkoeken op vrijdag voor carnaval (stamt uit de tijd dat ik als kind mee met de carnavalsstoet door het dorp liep en we erna pannenkoeken kregen in de parochiezaal, één van de evenementen van het jaar, zou dat nu nog zijn?)
  • Noedels, prei en oesterzwammen met oestersaus (V)
  • Pompoenrisotto, opnieuw wegens iets anders gemaakt met de pompoen, alleen weet ik niet meer wat, de risotto trouwens op basis van wat ik las bij Mme Zsazsa (V)
  • Ovenschotel met schorseneren en ham van Meus of daar toch op gebaseerd.
  • Knolselderspaghetti alla carbonara met erwtjes en pijnboompitten (V)

Soep: nog geen idee, eens sebiet zien in de winkel.

We doen exact dezelfde bento als vorige week aangezien die van vorige week er uiteindelijk totaal anders uitzag, dus met wortel, appel, veldsla, spekjes, krielpatatje + iets zoets uit de (koel)kast of oven.

3 reacties

    1. Ja he, ik vind dat ook nog altijd geweldig! En weekmenu’s zijn gewoon mijn licht in de duisternis van een drukke week, ik kan het alleen maar iedereen aanraden!

Altijd fijn om iets te horen!