Week #51 & #52: zalige Kerst

Foto door Tim Mossholder via pexels

Nu de kinderen hier rondom mij zitten te koken, je weet wel met onze kleine traditie waar de kinderen die koken op oudjaar, probeer ik hen vanaf mijn plek moed in te spreken, maar ze ook een beetje te negeren want anders pak ik alles over en dat is natuurlijk niet de bedoeling 😉 dus ideaal moment om een beetje te bloggen.

Ik had nog een heel menu voor vorige week en een paar gerechten deze week die ik nog wou bloggen, gewoon kwestie van bezig te blijven. Op voorhand was er een planning maar doordat de kinderen stilaan hun eigen plannen maken, moest er hier en daar wel wat aangepast worden, want onverwacht extra monden aan tafel is – zeker in die dagen na de examens – geen uitzondering maar wel eens zo gezellig.

Ondertussen is Kerst ook gepasseerd en hebben we daar echt van genoten, ik hoop jullie ook! Bij ons is dat op kerstavond altijd een lawaaierige bedoening met een bingo-spel om kadootjes uit te delen (eigenlijk zoeken we dat lawaai in de kleine familie dus volledig zelf op ;)) en op kerstdag is het in de grote familie vooral bijbabbelen met neven/nichten/tantes/nonkels die we al veel te lang niet meer zagen. De man was goed ziek tijdens de kerstdagen dus heeft die half in bed doorgebracht, verre van ideaal, maar we waren al lang blij dat de kinderen niet zo ziek waren en zij dus wel gewoon konden meevieren.

Ik kookte weer wat meer veggie én probeerde terug wat receptjes uit:

 • Zalm met broccoli & paddenstoelen en rijst: klik hier voor receptje
 • Pasta met spinazie, spek & boursin, één van de favoriete gerechten van de kinderen
 • Schoarmaschotel met veggie kip, een heerlijk recept van 15 Gram (recept) dat we leerden kennen door foodbag.
 • Gnocchi met pompoen & spinazie: klik hier voor het receptje
 • Witte pizza met ricotta, tomaten en paprika, gewoon uit de oven ipv op de BBQ. klik hier voor receptje
 • Ballekes in tomatensaus was het gerechtje dat ik maakte voor de kinderen op kerstavond.
 • Veggie lasagne (een gewone lasagne maar dan met veggie gehakt)
 • Met een overschot van de aardappelpuree van kerstavond maakte ik een veggie witloofovenschotel, klik hier voor recept
 • Fajitas omdat dat gewoon altijd lekker is
 • Gourmet voor ons eigen klein kerstfeestje (alleen gezin)
 • Een peer- en rozemarijn mocktail die iedereen goed beviel!

Na het oudercontact (dus voor de kerstvakantie) van de tweede (in Antwerpen) ontdekten de man en ik nog een leuke plek: Restaurant Lokal. Het was lang geleden dat we zo nog eens iets nieuws ontdekten (en gingen eten) onder ons tweetjes maar het beviel ons enorm dat ik het zeker wil delen (wij gingen voor het verrassingsmenu, wat heerlijk was!)

Swat, ergens in de komende dagen post ik een jaaroverzicht, alleen nog op zoek naar een passend adjectief voor die 2022, maar voor nu een fijn eindejaar én nog een beter begin! Veel liefs!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!