Weekmenu #08 2017 Naar de winkel

DSCF2977

De Collect&go wordt zondagavond systematisch overbevraagd voor maandag dus ben ik gedwongen om ofwel zaterdagavond mijn menu te maken ofwel om maandag te gaan winkelen, wegens een geweldige KV match op zaterdag (we wonnen met 3-0 van Lokeren, jiehaa) was ik gedoemd om het vanochtend zelf nog eens te doen. Onmiddellijk nadat de kinderen waren afgezet, sprong ik in de auto om rond 9 uur al door de gangen te slalommen en heel mijn Out-Of-Milk-lijstje (handig, handig!) af te vinken. Amper volk, vlot kassaverkeer, een krappe parkeerplaats (vuistje voor mezelf) voor de deur wat maakte dat ik nog geen uur later zo goed als heel mijn weekmenu al kon koken, zo kan het dus ook:

 • Tajine met lam en zoete ui (uit één van mijn meest favoriete kookboeken: de kookkaravaan)
 • Pannekoeken want het is carnaval en bij carnaval horen al jaar en dag pannekoeken!
 • Pasta met prei en paddestoelen
 • Gratin van aardappel en pastinaak met een visje
 • Rode curry met pompoen, zoete aardappel en scampi (één van die toppers van Nigella uit het Express boek: snel en echt geweldig lekker)
 • Aardpeerpuree met gebakken kip en eventueel schorseneren, gebaseerd op Meus

Als soep doen we aan wortelsoep met kaaskorstjes, de mannen gaan dat geweldig lekker vinden (denk ik).

Volgende week geen weekmenu, want het is vakantie en je kan niet geloven hoe blij ik van die gedachte word. Geen stress meer ’s morgens, geen huiswerk ’s avonds, geen hobby’s, geen verplichtingen, alleen maar goestingen, uitslapen, laat ontbijten en leuke zotte dingen doen met de kinders. We tellen af, laat dat duidelijk zijn 🙂 (maar niet te snel want de vader moet nog een astronaut, een brandweerman, een vleermuis en een Ushaia-K3-tje-pakje ineen naaien!)

2 reacties

 1. Klinkt weer allemaal keilekker!
  Ik heb vorige week voor de eerste keer aardpeerpuree gemaakt, en dat was zalig!! Merci voor de tip!
  En gisteren heb ik je recept van de ‘moussaka’ met prei en raapjes gemaakt, alleen hadden ze van de week in de AH geen raapjes en heb ik in plaats daarvan zoete aardappel genomen. Mmmm… zo lekker!

  Om maar te zeggen: ik word hoe langer hoe meer fan van je weekmenu’s! Keep it up!

Altijd fijn om iets te horen!