’t Mechels broek

DSCF2857

DSCF2859

DSCF2864

DSCF2867 DSCF2869 DSCF2884

DSCF2890

DSCF2893

DSCF2900

DSCF2897

DSCF2905

DSCF2925

DSCF2942

Meer dan een maand geleden gingen we voor het laatst echt wandelen. Ondanks twee tripjes naar de Ardennen kregen we maar geen extra uren vrij om te wandelen (korte donkere dagen zitten daar toch wel voor iets tussen) en dat wordt toch wel gemist want ons doet het idee aan een wandeling al goed, de kinderen pas nadat ze met een stok in de modder hebben staan roeren 🙂 Maar het is dus nog eens gelukt en ik merk aan alles dat het daarna gewoon altijd beter gaat. De natuur in, frisse neus halen, beentjes strekken, erna gezellig in een dekentje bij de haard, alles krijgt zowaar ineens een warmere gloed.
Ik stuurde vrijdag in mijn dagelijkse nieuwsbrief aan de wederhelft (zijnde mailtjes vol onsamenhangende hersenspinsels die alleen hij begrijpt) dat we zondag nog eens beschikten over een groen slot. Hij dacht toen alleen aan de carnavalskleren die hij misschien al zou kunnen starten (maar wij weten allebei dat hij daar pas aan begint op het moment dat het een onmogelijke zaak lijkt #zwaaruitstelgedrag), dus gisteren leek het hem ook het beste plan om gewoon de laarzen aan te trekken en een modderig pad te bewandelen. Volgens de app van Natuurpunt was de dichtstbijzijnde route de AS Adventure route in het Mechels Broek, een dikke 5 kilometer met paadjes, bruggen en moerassen. Ja het kan wel zijn dat we dit laatste hebben aangedikt om onze kinderen te enthousiasmeren hun warme plekje te verlaten 😊 maar het was wel de ideale route, zo op een zondagnamiddag met bijna ideaal wandelweer. Ook al kennen we het Mechels Broek natuurlijk al lang, toch blijft het elk seizoen mooi wandelen hier.

Tussen de twee groene punten op de kaart kan je een stukje afpitsen (wat wij deden).

In het begin van de route is er een infocentrum en eigenlijk bijna vlak ernaast ’t Brughuis, een geweldige authentieke plek waar het best druk kan zijn op een zondag met zalig buitenweer.

 

Altijd fijn om iets te horen!