De hollandaise hack

IMG_5874

Gisteren aten we een visje uit de oven met pastinaakpuree (helemaal vergeten dat het eigenlijk gratin had moeten worden, dus zo goed volg ik mijn eigen weekmenu :)) Na jaren van ‘Mijn (pop-up) restaurant’ weet ik ondertussen dat een goede saus onontbeerlijk is bij een stukje vis of vlees, dus keek ik, met Sergio in mijn oor, even rond op het web, op zoek naar een lekkere saus. Ik zag dat Meus een beurre blanc voorstelt of dat ik misschien ook kon gaan voor een hollandaise. Maar eerlijk? Ik heb gewoon helemaal geen zin om op een doordeweekse dag mijn arm lam te kloppen door van acht tot de achtste macht te doen in een pot op het vuur. Ik zocht dus een makkelijk en vooral snel alternatief toen ik op een Martha Stewart filmpje botste die beweerde een hollandaise te maken in de blender. Ik dacht: er valt niets te verliezen, dus laat ik dat maar gewoon eens proberen en wat een verrassing, het bleek nog goed te komen ook! Zowaar een keukenhack, en die moet je delen toch?

Nodig

  • 100 gr ongezouten boter
  • 2 kleine eidooiers
  • 1 el warm water
  • 1 el citroensap
  • ¾ tl zout

Doen

  • Boter smelten in microgolf of pannetje en stremsel afscheppen.
  • Eidooiers, water, citroensap en zout in de blender en mixen
  • Mixer op laagste stand en zachtjes gesmolten boter toevoegen en laten mixen
  • Je merkt vanzelf wanneer saus klaar is

Onmiddellijk serveren en aspergeseizoen: here we come!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!