Kinderfeestjes: thema koken

DSCF3050

Verjaardag Tuur 194

Verjaardag Tuur 136 Verjaardag Tuur 138Verjaardag Tuur 017

 

Verjaardag Tuur 022

Verjaardag Tuur 033

Verjaardag Tuur 166

Verjaardag Tuur 152

Verjaardag Tuur 001

Monkey see, monkey do… kinderen leren van hun ouders en heel vaak ook wel omgekeerd, spiegels weetje wel. Sommige dingen krijg je, zonder het goed en wel te beseffen gewoon mee, zoals de liefde voor eten en koken die ik meekreeg van mijn moeder en de wederhelft de kunde van het naaien van die van hem. Ik merk hoe langer hoe meer dat ik de kookliefde verder doorgeef, want allemaal willen ze wel meehelpen en elke keer staan ze te springen om samen te koken. Tuur, ondertussen 9, is bijvoorbeeld al lang vastbesloten om later ergens een bioboerderij te hebben met daaraan verbonden zijn eigen bakkerij (en elke dag gaat hij ons gratis van koffiekoeken en pistolets voorzien 😊) Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij een aantal jaren geleden, toen ie 7 werd, als thema ‘koken’ koos.

De uitnodigingen met kleine chef werden door hem zelf getekend en op het feestje moest ook iedereen eraan geloven en eerst een koksmuts in elkaar knutselen (dikker papier, crêpepapier en nietjes, meer is er niet nodig).

We maakten zelf pizza (ook het deeg) en koekjes. De recepten (die ze natuurlijk eerst moesten zoeken) had ik voor de gelegenheid een aantal keer afgedrukt zodat ze in groepjes het deeg zelf konden maken, daarna gooiden we alles – met nog wat extra gras 😉- tezamen en konden ze hun pizza zelf beleggen en hun eigen koekjes uitsteken. De oven draaide overuren en na het feestje kreeg iedereen zijn zakje koekjes met uitsteekvormpje mee naar huis. Een geslaagd feestje op een zonovergoten dag, of hoe veel makkelijker het is om met bloem te kliederen als je in de tuin kan!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!