We hebben een nieuwe vriend en die heet Hugo; We kwamen hem tegen in de supermarkt en stonden een beetje schuchter naar elkaar te kijken maar pakten hem toch maar gewoon mee naar huis. Hij bediende zichzelf van een glas en we gingen gezellig samen op het terras zitten. We klonken, keken mekaar aan en we waren helemaal verkocht. Wat een geweldige ontdekking, die Hugo, de ideale frisse wind op een broeierige dag, zowaar een nieuwe zomercocktail of wat had je gedacht 😉
We dronken Hugo al voorgemaakt, maar hemzelf in elkaar klutsen is nog beter!
Nodig
- 4 delen prosecco (hoeveel 1 deel is, dat laat ik over aan de fantasie)
- 1 deel vlierbloesemsiroop
- blaadje(s) munt
- schijfje(s) citroen
- ijsblokjes
Alles met veel zwier omroeren en genieten maar!
Een ideale start voor alweer een nieuw weekmenu, waarin de zomer echt van start gaat en we dat ook op ons bord mogen proeven:
- Pasta met gerookte zalm en venkel, snel en lekker, ideaal om de week te starten
- Moussaka want in Griekenland is het altijd warm
- Kip met broccoli in de wok, met gember en veel sojasaus
- Courgetti met halloumi en paprikasaus, omdat ik de spiralizer nog eens van stal wil halen (V)
- Slaatje van maatjes en rode biet, want zomer is ook maatjes en maatjes zijn heerlijk
- Gnocchi met ricotta, we gaan nog zien of ik zin heb om de gnocchi zelf te maken, maar het inplannen is al de helft van het werk 😊 (V)
Op een zonnige zomerse week!
Ha, ik ben op zoek naar de post over de beste pastasaus ter wereld en ik kom dit tegen. Toevallig heb ik vorige week een fles klaargemaakte Hugo in de Colruyt gekocht; in een martiniglas met 2 ijsblokjes is dat echt lekker en verfrissend bij warm weer. Leuke ontdekking inderdaad!
Oh, het is weer effe geleden dat ik zelf Hugo dronk én de zomer zit er bijna op, hopen op een warme nazomer dus!