Tuur leest: De hongerspelen (en ik las fijne reacties)

Ik blog eigenlijk al jaren, vanaf de geboorte van Tuur, ergens anders, achter slot en grendel uit schrik om te zichtbaar te zijn waardoor ik steevast een beetje op mijn honger bleef zitten. Toen ik dan uiteindelijk besloot om hier opnieuw te starten, ging er nog eens een jaar overheen voor ik het effectief durfde en had ik wel wat bemoedigende woorden nodig van een lieve vriendin die me uiteindelijk over de streep trok. Wat is dat zonde bedenk ik me nu. De reacties op mijn voorlaatste bericht waren zo hartverwarmend dat ik niet meer zo goed begrijp waarom ik me zo verstopte (en waag het nu niet om me haatmail te sturen 😉)
In elk geval door mijn eerste ‘as we speak’ kreeg ik ineens een fijn mailtje (nogmaals dankjewel!) met wel zoveel boeken speciaal voor Tuur dat hij echt geen boeken meer zal moeten herlezen, er zullen hier dus nog heel veel verslagjes volgen (en eigenlijk staan er nu al een aantal te wachten) want het ventje, hoe mager ook, is een leesvraat die tegen een hoge snelheid woorden en zinnen verteert. Hierbij dus nog eens een verslagje en een dankjewel aan jullie lieve lezers. Ik vind het oprecht fijn dat jullie hier zijn.

DSCF9352

Hij las al een tijdje geleden de Hongerspelen, volgens mij de eerste Yound Adult reeks die ook ik best graag las. Ik kocht indertijd de eerste in het Nederlands om daarna – gestimuleerd door de wederhelft – in het Engels verder te gaan, om dan uiteindelijk toch nog deel 2 en 3 in het Nederlands voor Tuur te kopen 😉 Tja… gelukkig loopt hier volk genoeg in huis rond die ze ooit ook nog wel zullen lezen.

hongerspelen

En nu zonder te zichtbare -dt-fouten 😉

 • Over: Een meisje wordt geboren in de tijd van de hongerselen. Haar zusje wordt geloot voor de hongerspelen en zij wil dat niet dus neemt zij haar plaats in…
 • Leukste personages: meisje Katniss want ze is moedig en jongen Peeta is wel dapper
 • Cool! District 13!
 • Bah! De hongerspelen
 • Nog? /

Moest je tips hebben, geef gerust door, let wel: hij is nog maar 10 jaar en op het vlak van ‘sex, drugs en rock&roll’ nog wel heel bleu (gelukkig maar)

10 reacties

 1. allang gezegd wellicht, of zelfs gelezen ?! de reeks van de Grijze Jager, en die van Broederband …
  ik heb ook een zoon-veellezer, die meteen enkele dikkerds meeneemt uit de bib …
  momenteel leest hij (maar hij is wel 12) de zienersteen van kevin crossley-holland, en hij eerder ook veel plezier aan de reeks van johan vandevelde die begint met ‘elfenblauw’, en aan de boeken van bies van ede (historisch) …
  onze oudste (14) is momenteel helemaal gek op de reeks van de warrior cats. en jongste zoon, die is even oud als jouw Tuur, leest ‘de manniekies in Hades’ schaduw’ van Han Lasseel.

  ben blij je blog ontdekt te hebben, al duurde het wel even eer ik begreep wie Paula is :):)
  ik passeer zeker nog eens voor je veggie met kids, dat vind ik een hele goeie ! er zijn zoveel veggie recepten, maar ze zijn bijlange niet allemaal evident voor kinderen en voor een leven waarin je geen uren hebt om voor allerlei speciale ingrediënten naar de toko te gaan of zo …
  wie weet kunnen we wel eens uitwisselen …
  Nele

  1. Leuk dat je een reactie achterlaat en dankjewel voor al je tips! De grijze jager staat hier ook in de boekenkast maar tussen je titels zie ik ook nieuwe, super! Ahja, en ons Paula, voor ons is ze zo een evidentie dat ik al heb gemerkt in gesprek dat mensen nogal raar opkijken 🙂 Als je lekkere veggie recepten hebt, zeker achterlaten want ik ben altijd op zoek!

 2. Ik had je nog wat meer aangemoedigd als ik wist wat ik nu weet (hoe een leuke blog jij kan schrijven). En hoeveel recepten ik hier kan komen halen (enkel de gemakkelijke hé)

   1. blink maar lekker.
    Enne, de link, lief!!!, klopt niet meer. Ik had mijn blog gewist, Ik heb een nieuwe, maar daar staat nog weinig. Die vind je onder mijn naam

 3. Ik vond toen ik zo oud was als Tuur de boeken van Anthony Horowitz absoluut magisch, vooral de reeks die start met Kernenergie voor de Duivel. Maar dat is wel “horror voor kinderen”, lijk legit akelig. Maar ook het idee van uitverkoren jongeren enzo.

Altijd fijn om iets te horen!