Pistache-ijs, gadver!

Pistache-ijs, ik moet er niet van weten, maar de wederhelft is er dol op en zoals je weet gaat de liefde van de man door de maag en als ideale spondeligster wou ik dat natuurlijk voor hem maken. Mijn eerste poging tot pistache ijs dateert van vorig jaar, toen ik pistachenoten kookte in een siroop, plette en eerder een notenijs draaide, niet dat het vreselijk was, maar laat ons zeggen dat de kinderen in huis toen kwamen vragen of ik nog een ander dessertje had 😉 Toen bleef het even liggen tot ik op zoek ging naar smaakstoffen voor mijn snoephartjes project, zo een bakwinkel is zowaar een walhalla voor de kleine bakkerhobbyist en bij het afschuimen van de smaken kwam ik gifgroene pistache tegen die ik werkelijk niet kon laten liggen. Een paar ijsbatches later, die trouwens bijlange niet zo slecht waren volgens de wederhelft, kwam hij af met het idee om er nog wat pistachenoten bij te gooien et voila, het perfecte recept voor ijs dat ik niet eet, was geboren!

DSCF9301

Nodig

  • 100 gr suiker
  • 25 cl melk
  • 25 cl room
  • 4 eidooiers
  • pistachesmaak uit een potje

Maken

  • Eidooiers mixen met suiker en opkloppen tot een vaste massa
  • Melk en room toevoegen
  • Pistache uit een potje naar smaak erbij kieperen
  • De ijsmachine haar werk laten doen.
  • Gepelde pistachenoten vijzelen, pletten of hakken en toevoegen als het ijs bijna hard is (anders zinken ze naar de bodem)

Smakelijk, en ook al vind ik er niets aan, een ijsje met deze tropische temperaturen kan er eigenlijk altijd wel in!

3 reacties

Altijd fijn om iets te horen!