Weekmenu #26 De laatste loodjes

Het lukt me niet meer om een heel weekmenu te koken, het lukt me nauwelijks nog om er een op te stellen, die laatste loodjes toch… Hoewel ik trots ben op mezelf dat ik het dapper een gans schooljaar heb volgehouden want een weekmenu is gewoon het licht in de duisternis van een avondspits , ben ik misschien nog blijer dat ik mezelf vanaf volgende week vrijstel. Vanaf volgende week is het gewoon kijken wat er in de kast ligt en eten waar we zin in hebben. Ik stel natuurlijk nog wel een winkellijstje en denk op voorhand na over wat we gaan eten, maar niet meer volgens mijn strikte weekmenu-regels: in het seizoen (hoewel dit waarschijnlijk wel blijft, want wie heeft er in de zomer nu bijvoorbeeld zin in rodekool?), vis, vlees en veggie met daarbij afwisselend aardappelen, rijst, pasta, noedels enz… want de eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief, toch?

2017-06-23 18.33.15-1

Dus bij deze mijn voorlopig laatste echte weekmenu waarin wat gerecupereerd werd van vorige week, want Deliveroo deed zijn intrede in Mechelen en dat kon niet anders dan getest (en goedgekeurd) worden en we hadden een ongepland avondje bij fijne vrienden. Die ongeplande gezelligheid, puur genieten geeft me altijd emmers energie de dag erna, ook al was de nachtrust dan te kort.

  • Gnocchi (nog altijd die met ricotta) met courgette (V)
  • Rijst met vis en broccoli
  • BBQ met mijn klas, een bende laatstejaars over de vloer in combinatie met de eigen kroost is gewoon heel plezant.
  • Pasta puttanesca van Jamie zonder de ansjovis (V)
  • Bami Goreng met een spiegeleitje want dat is zo een gerecht uit mijn kindertijd en ik weet niet meer of ik het al ooit gekookt heb hier thuis, wat is dat toch met lekkere dingen die je soms gewoon vergeet?

Maar 5 gerechten, van maandag tem vrijdag, want het allerlaatste loodje was gewoon echt
te zwaar 😉

6 reacties

Altijd fijn om iets te horen!