As we speak #1

DSCF9206

Mijn eerste ‘As we speak’ omdat mijn gedachten altijd ping pong spelen maar het op deze manier toch een beetje structuur krijgt! Een ideale rubriek om terug te blikken of vooruit te kijken zonder dat ik een fancy titel moet verzinnen aangezien zij mij dat al lang voordeed.

Koken & eten: deze week hebben we alvast één keer gebrost met ons weekmenu en chinees laten brengen en die (het eten, niet de chinees zelf 😉) opgegeten op het terras met een glas frisse wijn, een ideale zomeravond dus, maar ook al superlekker gegeten door het weekmenu. Ik was aan het denken dat ik dringend een rubriek moet maken om de lekkerste weekmenu-recepten te bundelen, maar dat komt er niet van maw ideaal deze ‘As we speak’. Het lekkerste dat we deze week aten, was de zalm met artisjokken van Jamie. Ik ben absoluut geen fan van artisjokken maar op deze manier waren ze wel heel lekker. Een must eat dus! Ondertussen ook bezig om het etentje van zondag dat al maanden vast staat, een beetje in mijn hoofd voor te bereiden, heel goed op tijd dus, gelukkig is het morgen – zoals elke zaterdag – markt in Mechelen.

Kinderen: het is niet de bedoeling om hier de kleine of grote kinderproblemen aan de grote klok te hangen, privacy en al, maar je mag gerust weten dat we met één van de kinderen in een heel traject zitten met psycholoog en logopedist. Dat is een heel geregel en ik ben blij dat ik halftijds werk want anders was het eigenlijk niet haalbaar. Ik probeer echt zo hard alle ballen (zeker op dat vlak) in de lucht te houden, maar toch sloegen we er vandaag in om een afspraak te vergeten. Een verandering van het dagschema haalde heel de planning in mijn hoofd overhoop, ondanks google agenda alerts en al. Slechte punten dus…
Daarnaast ben ik – voor de positieve noot – ook aan de slag gegaan met de tekeningen van één van de kinderen in functie van de eindejaartentoonstelling van het atelier dat ik volg in de kunstacademie. Heel leuk want mijn, of beter ons werkje wordt in 2000 exemplaren verspreid! Er is dus opnieuw een tentoonstelling waar ik mee exposeer, altijd een beetje uit de comfort zone, maar hey het is toch daar dat de magie zit?

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [1.44 MB]

Boeken: niets, nada, nul, noppes, of jawel de eindwerkjes van mijn leerlingen en de eerste pagina’s van ‘Oorlog en terpentijn’ wat alvast ongelooflijk goed en vlot las, maar dat ondertussen in de kast bij Paula ligt. Nog een paar weken wachten voor ik er opnieuw mee verder kan dus. Tuur is ondertussen opnieuw in Narnia begonnen, dringend tijd dat we nog eens naar de Bib gaan!

Paula: ik erger me opnieuw aan afspraken die niet worden nageleefd, aan werkmannen die niet komen opdagen en daardoor onze hele vakantieregeling overboord gooien. Deze zomervakantie moet alles gebeuren en hoe meer er met de planning gefoefeld wordt, hoe minder wij er echt vakantie kunnen hebben en dat steekt omdat we het vanaf september echt wel willen verhuren.

School: verbeteren zou ik nu ‘as we speak’ ook beter doen.

DSCF9224

Bloggen: nog graag en veel (te veel soms 😊). En ja, ik kijk ook graag in de statistieken om te zien of er meer volk over de vloer komt maar ik kan er eerlijk gezegd weinig van maken omdat er nu eenmaal geen referentiemateriaal is. Ik heb geen ambities tot BB (bekende blogger) maar bloggen is voor mij wel een fijn medium om dingen uit te proberen en af te werken. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit zo lang een weekmenu volgehouden als tijdens dit schooljaar (ja ik ben leraar, ik denk in schooljaren), gewoon alleen al omdat ik dat elke zondagavond of maandagochtend hier post, het werkt gewoon een beetje als stok achter de deur. Dat en het feit dat ik graag vertel (enter kinderdroom als journalist en job als leraar) is de reden dat ik echt graag blog en het schrijven terug ontdekt heb. Ik besef dat ik nog steeds niet de beste pen heb en nog veel moet leren, maar oefening baart kunst!

IT: ben nog steeds aan het sjieken op een webapplicatie die mijn leven (en wie weet dat van jou als lezer) kan verbeteren. Het zit al zo’n 5 maanden in de eindfase, maar afwerken en laatste loodjes: niet mijn sterkste kant.

B&B: er komt morgen weer een gast, dus kuisen, lakens vervangen, ontbijt voorzien en brood bakken. Deze keer is het een Amerikaan, ben benieuwd wat hij over Trump te zeggen heeft. Fijn die buitenlandse gasten!

Starten met: nope niet met sport, wel weer – ondanks het feit dat ik echt graag Yoga doe – 2 beurten van een 10 beurtenkaart laten vervallen, maar wel starten met een BuJo, ik wil gewoon weleens weten of het iets wordt. Wie weet kan ik hier over 3 maanden ook mijn liefde ervoor van de daken schreeuwen. Ook starten met naaien aan een klein projectje dat ik ook weer in mijn hoofd heb, ik moet enkel rechtdoor kunnen stikken en ik denk dat – eens ik de draad in de naald van het naaimachien gestoken krijg – het me wel moet lukken.

Genieten van: het feit dat de goede slaap is wedergekeerd want hoe beter de slaap, hoe schoner dagen.

DSCF9201

PS: geen echte ‘as we speak’ foto’s want ‘as we speak’ zijn de foto’s op de GSM niet voor publicatie vatbaar, enkel voor whatsapp berichten of (af en toe) instagram dus dan maar foto’s van onze laatste wandeling afgelopen weekend in d’Ardennen, in het boske aan Paula, een wandeling die ik niet van plan was te bloggen wegens weinig spectaculair maar wel een plek waar ik nu ‘as we speak’ heel graag zou willen zijn!

16 reacties

 1. Al een tijdje lees ik mee, omdat je zo ontzettend leuk schrijft. Reageren durfde ik niet goed maar soit, ik stap erover.
  Hebben jullie een e-reader? Mag jullie Tuur daar boeken op lezen of heb je liever boeken van de bib? Anders kan ik je wellicht wel helpen.

  1. Oh wat vind ik het fijn dat je erover zette want ik ken het gevoel 😉 en oh zo bedankt voor je lieve compliment! Ik zit nu ‘as we speak’ een beetje te blinken achter mijn computer ☺️. Tuur mag eigenlijk op leesvlak alles (alleja bijna alles, want game of thrones mag hij van ons nog niet lezen) maw hij leest zowel op de e-reader als uit boeken van de bib of onze eigen boekenkast.

   1. Wellicht kan ik je dan wel een aantal dingen ‘lenen’ die je zomaar even op jullie reader behoeft te zetten. Ik heb voor de jonge lezer (waarvoor ik niet alles even geschikt vind, dus ik selecteer natuurlijk) echt nog wel een boek of dertig.
    Stuur me even een mail, dan help ik jullie en jullie Tuur even de zomer door. (waarom? omdat ik blij wordt van jongens die nog eens graag een boek pakken)

    mijn mail is allergrootstewens@outlook.com

 2. ELke, ik vind het altijd leuk om je blog te lezen. Wat een energie !
  Hopelijk neem je ook af en toe platte rust 🌞.
  Fijn weekend daar in Mechelen,
  Je tanteke Anne

  1. Oh dankjewel Anne! Zo lief! 😘 Ja hoor, ik neem platte rust en daarvoor is ons Paula ook zo goed, want hier thuis ligt er altijd zoveel te wachten!

 3. ik heb pas je blog ontdekt (via maison slash), en dankzij jou gaan we morgen kayakken en staat er vandaag zalm in de oven 🙂
  Ik ga je zeker blijven volgen, zo’n goeie blog !!!!

 4. ‘As we speak’ zit de wederhelft op Graspop, heb ik een meisjesnamiddag met vijf gillende kleuters (waarvan er twee met diarree) achter de rug, was de pizza net iets te hard gebakken (de garnituur, niet de korst), bereid ik me voor op volgende week (zit vier dagen in het buitenland voor het werk) met (voor een keertje zelf) alles te strijken, weekmenu op de wederhelft afgestemd te hebben, nu al te zorgen dat de poetsvrouw geen stort moet doorwoelen…’As we speak’ geniet ik even van de rust doordat de meisjes bekaf voor de tv hangen en ik met een glas wijn in onze hangzetel lig u blog te lezen.

 5. Cool blogje. Jullie gezin lijkt wat grootteorde betreft wel wat op het onze. Hier nog 1 dochtertje extra. Fijn te horen dat er nog (halftijds werkende ) leerkrachten met veel kinderen en zeer veel energie en plannen zijn. Gewoon zorgen dat er altijd een boek op je nachtkastje ligt als je wil blijven lezen. Soit, ik kruip in mijn bed. Zodat ik morgen voor de rest van ’t kot wakker is nog een paar uurtjes verder kan verbeteren aan die stapel examens.

  1. Oh dankjewel! Wauw, nog een dochter extra, dat zou ik onze enige dochter echt wel gunnen 😉 En dat boek op het nachtkastje is echt geen slecht idee, moet ik misschien ook echt eens proberen! Nog veel verbeter’plezier”!

 6. Hey Elke! Ik wil ook even laten weten dat ik nog steeds grote fan van je blog ben!
  Het blijft voor mij een standaard iets, om bij het opstellen van ons weekmenu, bij dat van jou te starten, voor ik in mijn boeken en kooktijdschriften duik 😉
  Ik lees je supergraag, kan me in heel veel dingen vinden, ook al hebben wij ‘maar’ 2 kinderen (ze tellen dubbel, geloof mij).
  Het lezen is hier ook elke keer weer iets dat er bij inschiet, ik kijk uit naar de vakantie (ook ik denk ik schooljaren) om weer wat boeken in te halen. En dat bujo-gedoe, staat hier ook op een “ideeënlijstje” (haha, lijstjes!)…

  Elke keer ik in de stad rondloop, kijk ik toch steeds rond of ik je niet eens in’t echt tegenkom. Spannend 😉
  Je man en kids al een paar keer in de verte gezien, maar dat is toch een beetje gek om die aan te klampen om te zeggen:
  “ik ben fan van uw vrouw”.

  Schrijf maar voort! Ik lees!

  1. Oh maar dat is super lief van je om te laten weten! Spreek me zeker aan in’t stad, maar ik moet je wel waarschuwen dat ik heel slecht in gezichten ben (ja, en dat voor een leraar, ik herken nog net mijn eigen familie, meer dan af en toe zeer gênant :)) en het dus effe kan duren voor ik In de gaten heb dat jij het bent 🙂

Altijd fijn om iets te horen!