Wees welkom in onze B&B

DSCF4837

DSCF4842

DSCF4828

DSCF4875

DSCF4882

Jaren geleden toen we besloten om ons huis dat op verbouwen stond in te ruilen voor een huis in de stationsbuurt waar nog veel meer verbouwingswerken aan vasthingen, was het grote plan om één verdiep in ons huis te reserveren voor een Bed & Breakfast, iets waar ik toen al een tijdje mee rondliep. Er kwamen in die eerste jaren wat studenten over de vloer, een beetje later ook een aantal die op Erasmus waren en waar we tot op heden nog steeds een fijn contact mee hebben, af en toe eens een gast voor een nachtje of twee maar toen viel ik uit, krabbelde ik recht en viel ik terug uit en was ik zo ver weg verwijderd van alles wat ik echt graag deed zodat die B&B even helemaal on hold moest. Ondertussen ben ik er opnieuw, met veel frisse moed en ‘grote’ inzichten, meer tijd voor mezelf en had ik nog net een duw in de rug nodig, of misschien wat hardhandiger eerder een sjot onder de kont, om er opnieuw mee te beginnen, want wat is het toch moeilijk om af en toe toch weer stappen te zetten, dingen te ondernemen waar je een beetje bang van bent, gewoon opnieuw echt vanonder je steen kruipen…
Maar kijk, ik heb nog maar net confituurtjes gemaakt, spulletjes bijeen gezocht, brood gebakken en ik weet weer helemaal weer waarom dat ooit zo een groot plan was.
We hebben altijd wel een beetje een hang gehad naar iets van avontuur, of dat nu in de vorm was van kinderen ‘kopen’ 🙂 huizen verbouwen, erop uit trekken met de kroost, plannen smeden om naar het buitenland te emigreren of te verhuizen naar ver onder de taalgrens (zelfs voor Paula er nog maar was)… Maar op een gegeven moment kruiste dit huis ons leven én bleek dat het huis te zijn waarin we wel wat dromen konden waarmaken, zoals de wederhelft die zelfstandige werd en ik die een klein beetje een B&B kon hosten, zonder dat het allemaal te serieus werd zoals je weleens ziet in programma’s als ‘met vier in bed’, maar wel één waar ik mijn interesses kon botvieren zoals koken & bakken, projectjes uitwerken als eigen stadplannetjes, posters enz…
Ik maak me geen illusies en weet ook dat er gasten zullen passeren die niet zo tof zijn, dat ik misschien eens een review ga lezen waar mijn maag  een beetje van draait (of waar ik gewoon eens goed mee zal bleiten) maar ik hou me vast aan al het andere: alle ongetwijfeld leuke mensen die we gaan ontmoeten en de hoop om weer opnieuw een beetje de wereld in huis te halen.
Wil je binnenkort dus eens een nachtje in Mechelen verblijven: één adres mét versgebakken brood en homemade confituurtjes 😊

6 reacties

 1. Maar zo tof zeg! Jij hebt heel wat dezelfde dromen als ik 😀 Alleen, ik ben voorlopig weer even voltijds aan het werk, dus een aantal zijn, hopelijk tijdelijk, naar de achtergrond verhuisd… het was nodig om even weer wat te sparen…
  ik probeer heel erg te genieten van wat op ons pad komt, dat lukt voorlopig. Al mis ik wel wat vrije tijd soms.
  Ik,maak alvast reclame als ik iemand hoor die naar Mechelen wil komen. Of misschien komen we zelf wel eens! Succes met de plannen!

  1. Oh leuk van die dromen 🙂 Voltijds werken is echt heavy, ik ben blij dat ik nu die stap heb kunnen zetten naar minder, hoewel ik soms ook vrees terug meer aan de bak te moeten, maar voorlopig geniet ik nog van die extra vrije tijd en altijd welkom als je even rust nodig hebt 😉

 2. leuk om te weten als we eens Mechelen zouden aandoen!
  Zijn jullie van plan om jullie Paula ook te verhuren?

  1. Altijd welkom! Ja, we gaan ons Paula ook verhuren, waarschijnlijk vanaf september! (Wat leuk trouwens dat je een reactie achterlaat!)

Altijd fijn om iets te horen!