Bloesems in Sint-Truiden (6 km)

DSCF7674

Na het Hallerbos twee jaar geleden (ik zou daar eigenlijk nog altijd een blogpost over moeten schrijven, maar is dat nog nodig? Iedereen kent het ondertussen wel denk ik) en de Koninklijke serres vorig jaar (ga ze zien, je kan nog tot begin mei binnen want ze zijn sinds zaterdag open!) koos ik dit jaar als verjaardagsuitstap voor de bloesems in Sint-Truiden. Laat het duidelijk zijn dat mooie natuurplekjes die naar Lente ruiken mijn voorkeur wegdragen om iets te vieren (én laat dus gerust inspiratie achter voor de komende verjaardagen). Dit jaar word ik er 38 én wel helemaal op vandaag. Ik zou liegen moest ik zeggen dat het me compleet koud laat op deze warme dag maar 40 naderen voelt gewoon heel raar in mijn hoofd dat halsstarrig 28 blijft pretenderen 😉

DSCF7629

De wandeling dan, je kan er heel wat doen in de streek en het makkelijkste is er gewoon eentje uitkiezen op de dienst van Toerisme aan de grote markt van Sint-Truiden (1 euro per kaartje). Er zijn drie wandelingen die starten aan het station van Sint-Truiden, maar er zijn er ook waarvoor je even terug de auto in kruipt en wat verder weg rijdt. Wij besloten om de drukte van de stad te ontlopen en kozen voor een wandeling van 6 km die vertrekt in Groot-Gelmen, naar z’n kleinere broertje gaat en weer terug. Je loopt ongeveer de helft van de tijd op verharde wegen maar glipt om de zoveel 100 meter een zandwegje in, of een boomgaard, of neemt een steile trap… én de bloesems? Ja, die zijn gewoon prachtig en ruiken heerlijk!

DSCF7636

DSCF7645

DSCF7589

DSCF7600

DSCF7684

DSCF7656

Het is echt een aanrader, ik zou zeggen: ga er heen voor ze zijn uitgebloeid! (check de bloesemmeter online!)

13 reacties

  1. Ah…Haspengouw! 🌸 Ik ga mijn best doen om er nog te geraken voor de bloesems weer weg zijn. Ziet er een heel mooie wandeling uit. En als je je 28 voelt, dan ben je dus eigenlijk 28 he 😉 Gelukkige verjaardag!

    1. Oh dat is waar, had ik niet eens bij stilgestaan toen ik het nieuws las, maar persoonlijk vind ik dan Shakespeare precies een grotere eer 😉 en niet te vergeten Dutroux die 20 jaar geleden ontsnapte (hoewel dat niet echt een eer was, hoewel het wel bij blijft natuurlijk)

Altijd fijn om iets te horen!