De kinderen koken graag mee en bakken is iets van die dingen die kinderen echt goed kunnen! Alles moet afgewogen worden (nummertjes herkennen) en vanaf dan is het meestal gewoon alles bij elkaar kieperen en mengen. Dat ze – bij het bakken – altijd potten kunnen uitlikken maakt het natuurlijk nog leuker 🙂
Ik baseer me altijd op het recept uit het chocoladeboek van de kookschool.
Nodig:
- 350gr pure chocolade
- 200 gr noten (origneel zijn dat pecannoten maar ik pak meestal gewoon een mengeling van wat in huis is)
- 250 gr goei boter
- 250 gr suiker (origineel is dat bruine suiker, maar ik maak dat ook vaak gewoon met kristalsuiker)
- 3 eieren
- 85 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
Maken die handel:
- Chocolade en boter smelten
- Noten vijzelen (zo leuk!)
- Eieren met suiker opkloppen
- Chocolade en boter mengen met het eimengsel, bloem en bakpoeder gezeefd eraan toevoegen.
- Alles goed mengen
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet er het mengsel aan toe
- Zo’n 40 minuten in een oven van 160°C!
Dit is geen baksel waar je heel erg veel van kan eten: kleine baksteentjes 🙂 maar is wel heel erg lekker!