Week #12 De week zonder weekmenu (33/40)

pexels-photo-533360

Nee, ik geef het niet helemaal op, dat weekmenu, ik smijt het gewoon effe over een compleet andere boeg. Ik zit al veel langer met heel wat issues omtrent vlees, bio, lokale producten enz.. in mijn maag maar winkelen in de bio-planet vond ik vooral een aanslag op mijn portemonnee én alle lokale winkels en boeren aflopen een aanslag op mijn tijd. De supermarkt is en blijft gewoon heel makkelijk. Enkele jaren geleden kreeg ik echter boeren & buren in de smiezen, maar het kwam er niet van wegens lastige afhaaluren en niet goed weten hoe het allemaal aan te pakken. Ondertussen zijn we weer een beetje ouder en wil het toeval dat wederhelft en dochterlief trainen (schermles) op dezelfde plek én net op het juiste moment als waar de buurderij plaats vindt. Na mijn weekmenu-post van vorige week had ik er ineens genoeg van én dan ben ik redelijk categoriek (mensen die me kennen weten dat wel ;)) dus bestelde ik deze week geen collect&go maar een volle winkelmand bij de buurderij, met een surprise pakket aan groenten, fruit, melk, yoghurt en kaas, kip en oja, ook stoofvlees als test 😉

Oh wat hoop ik dat het goed meevalt, want man, het was lang geleden dat ik vol goesting een winkelmandje vulde (en wat is dat makkelijk met het online betalen!) én wat kijk ik uit naar het pakket groenten, dus duim mee voor de goede afloop en niet zo stiekem hoop ik ook echt dat de appelcider die ik kocht me alvast een beetje lentegevoel zal geven 😉

Geen weekmenu dus deze keer, maar weetje, ik zal volgende week gewoon vertellen hoe het verliep en wat we aten met al die ingrediënten, wat denk je daarvan, want naast het stoofvlees is dat dus nog een complete verrassing!


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! 2 op één dag, moet kunnen aangezien ze allebei al klaar stonden gisteren maar ik absoluut geen zin had om nog te bloggen, maar deze ochtend wel, dus we zitten aan 33!

18 reacties

 1. Interessant! ik hoorde onlangs nog maar van de buurderijen. Kun je eens grofweg een schatting geven hoeveel meer je uitgegeven hebt dan in een collect&go? Tot +25 – +30% zie ik nog wel zitten, + 50 % vind ik al op het randje… En ook zeer benieuwd wat er dan gekookt wordt, natuurlijk!

  1. Awel, ik heb eens echt een rekening van de Colruyt genomen (want nu was ik wel zelf benieuwd) en alles daaruit getrokken wat ik nu ook gekocht heb dus groenten, fruit, vlees, melk, yoghurt, kaas, eieren en iets van drank en dan kom ik uit op 64,16 euro bij Colruyt én bij de buurderij heb ik 82.94 euro betaald. Natuurlijk koop ik bij Colruyt anders ook nog droge voeding (koeken, pasta), vis, (fris)drank, conserveren enz… maar onze voorraadkasten en diepvries waren nog gevuld genoeg dus ik ga deze week echt koken met wat er nog daarin steekt (ook geen slechte oefening af en toe ;)) Dus het zal zo’n 20% hoger liggen en dat schuilt vooral in de zuivel heb ik het gevoel en dan met name yoghurt, daar waar we ander 2 euro per liter betalen, is dat nu bijna het dubbel.

 2. leuk zeg, weer een nieuw avontuur !
  benieuwd ! want wij schreven ons eerder al in hier in de buurt, maar de uren zijn nu gewoon onmogelijk … dus zal ’t voor later eens zijn …

  nog een vraagje: hoe je dat precies doet met jullie spelletjes-en-wie-wint-mag-het-goede-doel kiezen … ik heb dat toch zo onthouden dat je dat rond kersttijd zo doet ?
  hoe gaat het in zijn werk ?

  nu in de vasten spaarden wij onze zondagse pistoleetjes uit en aten gewone boterhammen, en ik zie het straks alweer komen dat ieder een andere mening heeft over naar welk goed doel die spaarcenten mogen gaan, zie je.
  vandaar de vraag…
  🙂

  1. Zo was het ook bij ons, had me al veel langer ingeschreven maar eindelijk komt het ervan!
   Dat van die gezelschapsspelletjes heb je volgens mij bij vriendin Annelyse gelezen: http://annelyse.be/kadotip/
   Wij geven ook veel aan goede doelen en de kinderen zijn zich daar goed van bewust maar hier wordt er nog niet om gedobbeld 😉

 3. Tof initiatief zeg! Je weet ineens vanwaar je vlees en groenten echt komen en surplus steun je ook nog eens de lokale landbouw. Goe bezig! 🙂
  Vraag me af of ze ook zulke initiatieven hebben hier bij ons in de buurt, maar dat zal ik eens moeten googelen 🙂

  1. Oh ik denk dat ze daar bij jullie volgens mij nog meer van die dingen hebben, zou dat niet? Vanavond krijg ik het pakket, zeer benieuwd!

  1. Ja, absoluut! Ook al kookte ik al in het seizoen en kocht ik al wel BIO, dit is toch nog iets helemaal anders en toch zo makkelijk (bestelling, betaling & afhaling), want dat is toch wel essentieel in een druk huishouden vind ik!

   1. Ik had in België het voedselteam waar ik zeer tevreden over was. Ik mis het nog elke week :(. Bestellen on line (zuivel, groenten, …), afhalen in onbemand depot, per maand afrekenen.

   2. Awel, ik was onmiddellijk eens gaan kijken 😉 maar in en rond groot Mechelen: niets te vinden, echt vreemd als je ziet hoe ze in sommige gebieden bijna op mekaar zitten! Maarja, we hebben nu de buurderij dus daar ben ik ook ongelofelijk blij mee!

   3. Och? Ik denk dat de dichtsbijzijnde op een kleine 15 ligt, wat ‘ver’ is als je daarvoor speciaal de auto moet nemen vind ik, maar als je daar toch in de buurt bent voor het werk ofzo ligt dat helemaal anders natuurlijk (ik ga te voet en de wederhelft met trein/fiets naar het werk dus de auto komt maw amper van stal doorheen de week).

Altijd fijn om iets te horen!