Week #4: een lastige week

Photo by Johannes Plenio from Pexels

Een nieuwe week, een nieuw groentepakket en vooral een verslag van vorige week. Het is tijd dat het lente wordt, dat schreef ik hier al want wat meer zon in de dag maakt gewoon alles beter.
Het was afgelopen week echt lastig in en buiten huis, er werden heel wat tranen gelaten en heel wat getroost. Corona maakt het gewoon allemaal zo ontzettend moeilijk om er echt voor mekaar te zijn. Ik merkte hoe moe ik was toen we afgelopen weekend eindelijk nog eens wat familie zagen, familie die verder weg woont waardoor we mekaar al een jaar niet meer hadden gezien. Het deed zo ontzettend veel deugd om elkaar terug te zien én die simpele – weliswaar met voldoende afstand 😉 – nabijheid te voelen.

Afgelopen week zat er in ons pakket het volgende: ijsbergsla, witloof, savooikool, spruiten, Chinese kool, champignons en rode puntpaprika.

Op ons menu stond dan weer:

 • Savooikoolrollen met rijst én kippengehakt.
  Ik baseerde met op dit gerecht en aangezien de slager geen kippengehakt had, maakte ik dat maar zelf met de mixer. Ik deed bij de kruiding van de vulling nog wel extra (veel) koriander én we aten er een slaatje bij van fijn gesneden Chinese kool, rode puntpaprika, lente-ui en geroosterde sesam. Nooit gedacht dat savooi zo lekker kon zijn, en dat beaamden de kinderen zelfs, dus dat wil wel iets zeggen 😉
 • Spaghetti bolo, altijd lekker met champignons en ik ben echt zo dol op mijn slowcooker. Spaghettisaus die een ganse dag staat te pruttelen is gewoon zo ontzettend lekker.
 • Muffins met blauwe bessen en banaan. Het is ongelofelijk maar deze week hadden we eigenlijk geen bananen meer over, dus ik claimde er snel eentje om in de muffins te draaien. Ik gebruik altijd dit makkelijke recept en kijk een beetje waar ik zin in heb, dit keer dus banaan en blauwe bessen (uit de diepvries)
 • Noedels met Chinese kool, wortel, puntpaprika, champignons en een eitje. Een lekkere veggie wok met veel groenten en een omelet, altijd lekker!
  Alle groenten fijn snijden en wokken, de noedels laten koken en ondertussen een omeletje bakken. Alles mengen en klaar!
 • Pasta met gerookte zalm en witloof. Ik kreeg van de kinderen de opmerking dat ik te veel pasta op het menu zet én ook deze week was het twee keer van dat, maar pasta is gewoon zo ontzettend lekker en makkelijk, zoals ook deze!
  Water opzetten voor de pasta en witloof fijn snijden en aanstoven (eventueel een beetje laten karamelliseren), goed afkruiden met peper & zout en nootmuskaat, ondertussen de pasta koken en de gerookte zalm snipperen. Het witloof overgieten met een busje (soja)room en de zalm toevoegen. De pasta afgieten en alles mengen!
 • Romige aardappelschotel met kip, spek en spruiten
  Ik ben echt geen fan van spruiten, maar wou flink zijn én toch nog eens spruiten maken én gelukkig maar dat ik het deed, want het was de eerste keer denk ik dat ik echt een lekker gerecht met spruiten at. Ik maakte dit gerecht van Libelle Lekker en ik zou het zowaar nog eens maken! Super lekker!

Voor de rest gingen we een keer te veel afhalen waardoor ik deze week nog wel wat groenten over heb om te verwerken, maar ach… niets dat niet ook eens in een soep gedraaid kan worden 😉

In de bento’s gingen worst, tomaat, komkommer, mais en een eitje, de mannen en de vrouw konden hun geluk niet op met die worst!

Als je iets maakt uit ons menu van deze week én je wilt een beetje meer tijd spenderen of eens zot doen, ga dan voor de gevulde savooirolletjes. Het was zo leuk maar vooral zo ontzettend lekker om die savooi eens helemaal anders te bereiden, het was zowaar hét culinair hoogtepunt van de week, wie had gedacht dat dat ooit met savooi het geval zou zijn?

6 reacties

 1. Ik denk dat het een moedeloze week was door alle berichtgeving in de media, alle perspectief werd even weggeslagen. Soms vraag ik mij af of we niet allemaal wat gelukkiger zouden zijn als er elke dag maar 1 nieuwsbericht over corona zou zijn, gewoon een samenvatting van die dag, zowel in het nieuws op tv als online. Ipv over elke mening hele artikels en interviews te maken.

  Toen ik er met andere mensen over praatte, bleek iedereen lastige dagen te hebben (vorig weekend tem woensdag). Dus ik denk dat het een algemeen gevoel was.

  Gelukkig is de lente op komst: meer licht en meer zon doen wonderen 🙂

  1. Ik denk ook dat het nieuws een hele grote invloed heeft op ons gemoed, het is een constante stroom van berichten én ook al zijn al die cijfers objectief, het is wel een subjectieve keuze welke ze tonen natuurlijk waardoor sommige kinderen hier in huis ten onrechte denken dat we constant in levensgevaar zijn, wat natuurlijk vreselijk is als je dat gevoel hebt… maar ja, de lente, laat de lente maar komen!

 2. Wil jij mij misschien eens influencen met een blog over je slowcooker? Tegenwoordig trek ik mijn bouillon vaak zelf, en ik vraag me af of het een grote meerwaarde is. Ik heb schrik voor ruimtegebrek, lawaai, en vooral dat het toch niet zo geweldig nuttig is…

  Met die savooirollen heb je me wel getriggerd. ik probeer het graag eens uit!

  En… te veel pasta op het menu? Als opmerking van de kinderen? Hoe dan?

  1. Awel, dat van die slowcooker ben ik al lang van plan! Doe ik, ik zet het in op mijn ’te bloggen’-lijstje! Ja, die kinders, ik snap er ook niets van… maar ineens zei onze Jan (die sowieso erg houdt van afwisseling) ‘zeg moeke, jij maakt wel heel veel pasta hé zeg, wij eten dat zeker twee keer per week’ (ik vind dat dat dan nog best meevalt, maar kom ;))

Altijd fijn om iets te horen!