Fluweelzachte chocoladetaart van Daphne

Weet je nog van die rode bieten en chocolade, die brownie-poging die niet echt geslaagd was? Wel, in tussentijd kreeg ik twee recepten door die ik sowieso moet proberen. Via de FB-groep ‘Het weekmenu van’ kreeg ik van Daphne een recept voor een chocoladetaart. Het was echt een voltreffer (iets wat ik compleet niet had zien aankomen na mijn laatste probeersel) en is naast lekker ook makkelijk te maken, dus vroeg ik aan Daphne of ik het recept mocht delen én dat mocht, dus voila bij deze!

Ik baseerde me op Daphne’s recept, maar deed wel wat andere dingen aangezien ik gewoon niet altijd het geduld heb om eieren te splitsen en nogal hou van afgeronde afmetingen voor bloem, suiker etc…, 😉

Nodig

 • 250 gr rode biet (gekookt en geschild)
 • 200 gr pure chocolade
 • 200 gr suiker
 • 200 gr boter
 • 150 zelfrijzende bloem
 • 3 el cacao
 • 5 eieren
 • Snufje zout

Doen

 • Warm de oven voor op 180 graden
 • Smelt de chocolade samen met de boter
 • Mix de rode bieten tot moes
 • Klop de eieren met de suiker op tot je een luchtige (bijna witte) massa hebt, voeg er het chocolademengsel én de rode bieten geleidelijk aan toe.
 • Zeef de bloem samen met het cacaopoeder boven de mengkom en roer zachtjes om.
 • Neem een bakvorm en vet die in (of leg er gewoon bakpapier in) en giet het deeg in de bakvorm.
 • Zet de taart zo’n 40 min in de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 140 graden én laat nog 20 minuutjes verder garen.

Heerlijk taartje en dat met rode bieten, wie had dat kunnen denken, dus dikke merci voor je recept, Daphne!

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!