Allemaal streepjes: een zomercocktail voor de kinderen

Nu de zomer niet meer zo stiekem achter de hoek staat, is het cocktailseizoen ook van start gegaan en hoewel we thuis één winter cocktail maken die belachelijk lekker is (moet ik dus onthouden voor binnen een paar maanden) vind ik dat zomer en cocktails toch de betere combinatie is.
‘Monkey see, monkey do’ dus als je als ouder zelf iets lekker vindt en je doet daarvoor de moeite dan is het logisch dat de kinderen dat oppikken dus hebben ook zij een voorliefde gecreëerd om in de zomer voor barman te spelen en allerlei drankjes bij elkaar te kappen, liefst zo veel mogelijk. Het nadeel daarvan is dat – hoewel ze alles moeten opdrinken dat ze maken – eens ze ice-tea beginnen mengen met chocomelk en bessensap er maar één plek is waar dat dat uiteindelijk dan toch beland, juist ja de afvoer, dus het werd dringend tijd dat we hen een cocktail gaven die 1) ze zelf konden maken, 2) er goed uit zag en 3) ook nog eens lekker was waardoor al die andere obscure mengsels sowieso overtroefd werden.

Nodig

DSCF9090

  • Appelsiensap en eventueel ananassap
  • Funny pisang
  • Grenadine
  • Ijsblokjes
  • Fruitjes, rietjes en mengstokjes

Doen

DSCF9091

DSCF9094

DSCF9096

  • Ik zou zeggen: kap alles samen, maar dan krijg je geen streepjes, dus giet dan op goed gevoel een groot deel sap in het glas, giet daarna een minder groot deel pisang zachtjes in het glas en daarop een hele kleine hoeveelheid grenadine. Hoe zachter je giet, hoe mooier de streepjes!
  • Prik een fruitje op het glas, steek er te veel rietjes in en versier nog met een mengstokje.

DSCF9116

Superleuk om te doen en vanaf nu hebben ook zij een lekkere cocktail voor we beginnen barbecueën!

Altijd fijn om iets te horen!