Schommelbomen, veel plannen en leuke apps

DSCF9004

DSCF9041

DSCF9033

DSCF9156

DSCF9162

Afgelopen weekend was een beetje gestolen, als in ‘volgens mij gaan ze (=werkmannen) deze week niets meer doen’ en ‘we moeten maar één afspraak verzetten’ dus kom laten we gewoon toch nog een weekend naar Paula trekken voor de zomervakantie begint. Het is het derde weekend op rij vandaar al het groen op de startpagina van de blog. Deze keer komt er nog meer groen aan te pas want de wederhelft vloog in de tuin, ik ook, maar meer om erin te hangen dan echt te werken. Ieder zijn ontspanning want hij had er ongelofelijk veel zin in om de handen uit de mouwen te steken en lucky us, dat levert na een dag hard werken wel wat op. Het gras werd gemaaid, niet te strak zodat er nog stukken vol wilde bloemen staan, de haag werd aangepakt, de hangmat (jiehaa) werd van een boom voorzien en de plannen voor de rest van de tuin werden gesmeed, wat dan weer helemaal mijn ding is. Ik installeerde leuke apps, zocht handleidingen voor het maken van vuurputten & schommels en schetste al wat plannetjes. Het is de bedoeling dat we de tuin zoveel mogelijk tuin laten zijn, daar waar het binnen wel strak en sober is, moet de tuin zeker niet ‘aangelegd’ zijn, liever wild en veel groen, maar wel met leuke plekjes waar het aangenaam vertoeven is, waar de kinderen zich ook helemaal kunnen uitleven, zoals een boomhut die we zelf ineen gaan timmeren (ook de kinderen krijgen hamer en beiteltje ;)), bomen waarin we romantisch schommels zullen hangen en bomen met een hangmat (vandaar dus schommelbomen, maakt dit leuke woord geen kans op ‘woord van het jaar’ ooit?), een picknicktafel, een vuurput waarvoor we alvast massa’s stenen uit de hof verzamelden, boomstammen om op te zitten, misschien wel een petanque baantje, een trapje naar het bovenste deel van de tuin enz… Veel plannen dus, maar niet zo (lekker naïef waarschijnlijk) heel erg moeilijk realiseerbaar en zelfs ik heb zin om me op onbekend terrein te begeven door te kloppen, timmeren en te zagen, hoewel ik de wederhelft nu al zie grinniken bij het idee dat dat laatste me (volgens heml) niet zo onbekend is 😉

Toen ik apps opzocht kwam ik zoveel leuke tegen dat ik er een aantal moet delen:

Pictures

  • Home Outside: een app om je tuin in bovenzicht in te plannen, geweldig handig in gebruik. Ik prulde er al een beetje mee, maar de komende dagen ga ik hier serieus bovenhangen, dat weet ik nu al 😊
  • Leafsnap: een app om bladeren te herkennen door een foto te nemen, eentje om absoluut bij te houden als we in het bos wandelen, gedaan met ‘kweenie’ op de vraag van welke boom welk blad komt.

IMG_7934[10791]

Altijd fijn om iets te horen!