Bonte nacht in Mechelen

Geen grote throwback vandaag naar één of andere reis, want het is vakantie en ik heb daardoor gewoon op zich al veel te vertellen. Ik blik vandaag gewoon eens terug op dinsdag toen we op een mooie herfstochtend op de fiets door onze fijne stad reden, op weg naar De Maan. De Maan, hét figurentheater van Mechelen, waar ik als kind zelf vaak in de zeteltjes verwonderd zat te kijken naar het poppentheater. Het was toen een magische plek waar we veel naartoe gingen, er verjaardagsfeestjes plaats vonden, we prijzen mochten kiezen als we papiertjes verzamelden (ik weet echt niet meer wat dat was, maar ik herinner me nog wel die zoektochten door de Mechelse straten), waar we platen (oh, ik wil die nog eens horen!) kochten na de voorstelling en die thuis grijs draaiden en wat me gewoon tot op vandaag overspoelt met nostalgie. Het poppentheater dus, of het ondertussen omgedoopte figurentheater. Heel in den beginne met Tuur en zelfs Jan gingen we daar weleens naartoe, maar eens die andere twee pagadders hun intrede deden vergaten we dat door alle drukte gewoon een beetje, tot we een paar maanden geleden trots vanuit de tribune in de Singel tijdens Iedereen Componist naar onze gehalveerde kroost zaten te kijken en beseften dat theater echt iets geweldigs is.

dscf7290

Aangezien we in de herfstvakantie thuisbleven (we hadden eerst de hoop dat Paula alweer in orde zou zijn… aaargh… verbouwingprojecten en tijd!), dacht ik opnieuw aan dat moment in de Singel, het voornemen dat we maakten om terug het theater op te zoeken en zocht ik online naar voorstellingen. Net op 1 november kwam ik uit op een ‘Bonte Nacht’, (vanaf 4 jaar). Bonte nacht werd omschreven als een bewegend schilderij en dat mag je heel letterlijk nemen: drie acteurs overgieten elkaar, het podium en zichzelf met verf. Het gebeurt ook allemaal zonder veel woorden en als er al iets gezegd wordt, kan je er toch weinig van maken. Iedereen ziet wat hij wil zien, het is wat het is en het kan daardoor alles zijn. Prachtig. Zonder overdrijven kan ik zeggen dat het een geweldige, grappige, kleurrijke, poëtische voorstelling was, waar wij echt allemaal (van Bobmans tot wederhelft) enorm van genoten hebben. Als je de kans hebt om ze te zien: zeker doen!

bontenachtcopyrightclarahermans_optie2

Sinds De Maan helemaal gerenoveerd werd, kan je na de voorstelling terecht in De Kuub, maar eerlijk, zelfs zonder voorstelling is het daar gewoon heerlijk binnen of buiten vertoeven.

dscf7276

Eens thuis hadden we – geïnspireerd enal – gewoon heel veel goesting om zelf met verf aan de slag te gaan. Geen handboek of voorbeelden, maar gewoon wat houten blokjes en verf brachten ons kleurrijke houten figuurtjes. Zo leuk en elke keer opnieuw ben ik blij dat al dat geknutsel in de creakamer kan gebeuren, deur toe en je ziet er niets meer van 🙂

dscf7310

dscf7312

dscf7357

dscf7367 dscf7332dscf7316

2 reacties

  1. Jij bent toch ook een creatieve mie zene! Toch leuk wat de kids maken met simpele dingen. Ik heb gisteren enkele leerlingen van mij leren werken met glas en porseleinverf in functie van hun studentenbedrijf! Dat was ook een zeer toffe namiddag😄.

    1. Merci 😘
      Oh dat zal inderdaad ook plezant zijn geweest gisteren en dat in de vakantie! Gemotiveerde mannen en vrouwen dus 👍

Altijd fijn om iets te horen!