Dankjewel na een bzzzzonder jaar

Voor het eerst in lange tijd gebruikte ik terug bedrukt inpakpapier, ja dat is wat een filiaal van Dille & Kamille in Mechelen doet met mij als mens 😉

Voor ik mijn reeksje van de zomerbeelden en – boeken opnieuw opstart, eerst nog even het jaar afronden met de dankuwels voor de leraren; Het was wederom een vreemd en bijzonder jaar én omdat ik afgelopen jaar alleen maar heb gemerkt dat buiten zijn zoveel goeds kan doen, wou ik de leraren allemaal een stukje meegeven van dat groene gevoel. Ik maakte dus een kaartje en gaf ze allemaal een hoopje zaad voor wilde bloemen mee, kwestie van in de zomer andere zaadjes te planten, je begrijpt het wel.

Die gele zaadjes bevatten dus allemaal zaadjes voor wilde bloemen

Zoals elk jaar gaf ik boeken voor de klasbibliotheek én bedacht ik mezelf dat er daar ondertussen toch al veel boeken van ons rondzwerven, iets waar ik alleen maar content om kan zijn, want lezen is dromen met je ogen open, zoals ik in een quote las. Of ze deze keer echt zullen dromen weet ik niet, want het werden dit jaar zo goed als allemaal weetjesboeken, iets waar onze kinders compleet verzot op zijn.

Werkelijk dol op dit boek: echt geweldig!

Met stip op één voor het leukste boek dit jaar: Een dag in het leven van. Heerlijk boek, echt, heerlijk boek. Er wordt een dag in het leven van een drol, van een banaan, van een bacterie enz… getekend en uitgelegd. Dit boek kwam dan ook niet alleen in de klasbibliotheek maar even goed in de onze 😉 We gaven het aan de tweedeklassers, maw de 8-jarigen!

Echt serieus geweldige gids voor alles was het volgende boek én is er eentje van de illustrator van De waanzinnige boomhut, de dochter vond het prachtig én zelfs zo prachtig dat het niet in het vierde leerjaar bleef, maar meereist naar de bib van het vijfde zodat ze er volgend jaar nog van kan genieten. En dan hier een beetje verstopt maar ook fijn: Uitvinderslabo voor de zesdeklassers van de zoon die ervan droomt om uitvinder te worden als het zo maar even kan.

Zoals elk jaar ook een boek voor de MUVO-klas omdat het die uren zijn waarin onze kinderen echt openbloeien. Ik kwam kijken voor kinderen tegen en aangezien ik best fan ben van David Hockney was dit best snel beklonken.

En zoals elk jaar gekozen en goedgekeurd met hulp van de geweldige medewerkers van de beste kinderboekhandel in Mechelen, waar ik nu stilaan met weemoed kijk naar al die prachtige geïllustreerde peuterboeken, wat gaat de tijd toch snel…

Altijd fijn om iets te horen!