De macht der gewoonte (12/40)

Ik had iets helemaal anders in gedachten voor mijn12e bericht, ik zou nl een reeksje opstarten, maar ik las een uurtje geleden bij brabbeltjes zoiets interessant over zelfkennis en en gewoontes (dankjewel!) van Gretchen Rubin, dat ik onmiddellijk aan het Googelen ging en uitkwam op een Youtube video van 18 minuten over persoonlijkheden én hoe je eigen persoonlijkheid je soms danig in de weg kan zitten als je een nieuwe gewoonte wil kweken.

Laat het duidelijk zijn, zeker met een post van afgelopen week in het achterhoofd: ik behoor tot de laatste categorie, nl de obliger. Ik doe wat ik moet doen op het werk en daarbuiten, ik zal altijd mijn best doen voor anderen, maar veel te weinig voor mezelf. Ineens verklaart het ook helemaal waarom ik Evy’s looprondjes, orde houden, zaken voor mezelf afwerken enz… niet kan volhouden maar een weekmenu wel, gewoon door het te bloggen, ik weet namelijk dat er sommigen daarvoor speciaal komen meelezen, maw ik heb op de één of andere manier de ‘regel’ buiten mezelf gelegd dus ik doe gewoon wat van mij verwacht wordt. Haha, niet dat ik dat nog niet wist, maar jezelf zo hard herkennen is altijd een beetje een eyeopener hoewel ik wel al een tijdje keihard probeer dat veel minder te doen, dat pleasen.
Ik ben ondertussen helemaal geprikkeld en ga er nog wat verder over lezen… en misschien moet ik in het vervolg maar al mijn to-do’s in de zijbalk zetten zodat iedereen me op mijn vingers kan tikken als het te lang aansleept… of bwa, nee toch maar niet want de druk zou misschien gewoon veel te hoog zijn 😉 Ik ben dus een obliger, ik verdenk de wederhelft ervan rebel te zijn hoewel dat is misschien te sterk eerder een questioner en jij, wat ben jij?


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog steeds zin in 

6 reacties

Altijd fijn om iets te horen!