Saint-Cécile: Vanne des Moines (6 km)

Ik stuurde gisteren mijn antwoorden op de vragen van het blogboost-interview in, één van de vragen was ‘wat is je tip voor beginnende bloggers?’ en eigenlijk heb ik geen tip buiten ‘gewoon doen’, dus toen ik me bedacht dat het bloggen alsmaar weer slabakt en ik er eigenlijk toch zoveel deugd van heb, bedacht ik me ‘doe het nu gewoon Elle, (ja Elle ipv Elke, aangezien het mijn roepnaam thuis was) stop met zagen en zeggen dat je graag meer wil bloggen én doe het gewoon’… dus hierbij voeg ik dan ineens maar daad bij het woord 😉

Een wandeling dus om weer iets anders buiten dat al eten te doen, een prachtige wandeling zelfs, eentje die we gisteren deden en waar ik vol experimenteerde met de GoPro die hier al 80 jaar op het verlanglijstje stond en we uiteindelijk dan toch kochten.

Swat, dat allemaal gezegd zijnde wou ik graag deze wandeling eigenlijk zo snel mogelijk delen, want het is een topper, niet te moeilijk, niet te lang, langs de mooie Semois en met een Maria-grot als toemaatje! Tegenwoordig zijn we alle wandelingen zuidelijker, richting de Gaume streek aan het uit testen, wandelingen die perfect staan aangegeven en die vaak echt heel erg mooi zijn én waarvan ik er echt nog heel wat moet bloggen!

Je parkeert je auto op het vertrekpunt (dichtbij kruispunt van Rue d’Herbeumont & Rue de Conques) en volgt de rode driehoekjes die je meenemen door mooie bossen, over rotsen en langs de Semois met vele mooie picknickplekjes! Het plannetje van de wandeling vind je onderaan deze post!

We kwamen een erg lang slangachtig dier tegen, biologen in de zaal die weten wat het is? Het was langer dan 30 cm, had schubben en een gespleten tong!
Ergens bovenaan kwamen we als toemaatje ineens een Maria-grot tegen met prachtig zicht op de Semois!
Powered by Wikiloc

8 reacties

  1. Ik denk dat die “slang ” een hazelworm is ! Niet gevaarlijk, zo zitten er vele van deze hazelwormen in de Ardennen !

    1. Awel wij dachten ook aan een hazelworm maar ik wist niet dat die ook schubben en zo een gespleten tong had! Het was in elk geval de eerste keer dat we zo echt een lang & snel exemplaar zagen!

  2. Hazelwormen zitten er veel in onze tuin, als de jonge hazelwormpjes uit het nest komen zijn onze poezen erg geïnteresseerd. Hazelworm hoort tot de hagedis familie.
    ELke, weet niet of je de wandeling in Botassart met de mooie uitkijkpunten zoals Rocher des gattes,al gedaan hebt, de hellingen staan vol bloeiende daslook, mooi !en als je in die buurt of elders gaat wandelen en het weer is ok om op het terras te zitten kom dan zeker eens langs.
    Tant Anne xx

    1. Ah ik wist niet dat de hazelworm een reptiel was, verklaart veel! En die wandeling zet ik op ons lijstje, wie weet komen we ze volgende week al wel doen 😉 (en hopen op goed weer en ook altijd welkom in onze tuin! 😘 )

Altijd fijn om iets te horen!