Week 18: Het aspergeseizoen is weer begonnen #hoera (en extra veel gekookt deze week!)

Afgelopen week werd er ontzettend veel gekookt, ik sta er eigenlijk zelf een beetje van versteld… want in de huidige week loopt het allemaal een pak minder vlot. Meetings die uitlopen, meetings die niet ingepland geraken, kinderen die van en naar allerlei dokters gebracht moeten worden, de man die overuren draait (serieus, nachten van max 3 uur slaap zijn weer schering & inslag – elke ochtend vraag ik hem ‘en hoe laat was het?’, deze ochtend om 7 uur reageerde ie met ‘6 uur’ wat absurd is natuurlijk). Het voelt weer even of we achter de feiten aanhollen, waardoor de telefoon om de Chinees te bellen die ons van een avondmaal moet voorzien, wel heel snel genomen is. Gelukkig staan we vlak voor een verlengd weekend en haalt dat toch ook een beetje de angel uit de drukte!

In het pakket van vorige week zat: sla (veel sla), asperges, spinazie, bloemkool, wortelen, knolselder, kervel en ik had nog paksoi over van vorige week.

Frittata met verse spinazie met een slaatje

De spinazie is duidelijk verstopt 😉

Een frittata is altijd lekker en ik maakte er eentje met spinazie gebaseerd op dit recept.

Bloemkoolquiche met gerookte zalm & wortelquiche met gerookte forel

Een simpele quiche met bloemkool en gerookte zalm. De bloemkool stomen/koken, het bladerdeeg uitrollen in een vorm en de roosjes er samen met de gerookte zalm inleggen. Kluts drie eieren met een busje room en wat melk los, alles goed kruiden, erover gieten en afwerken met wat geraspte kaas.  30 minuten bakken in een oven op 180°C

Het recept van de wortelquiche zag ik staan in Libelle Lekker (ik heb een abonnement sinds dit jaar) en ik vond dat er wel zo mooi uitzien dat ik hem absoluut wou proberen. Ik had denk ik nog nooit met cottage cheese gewerkt dus wist niet goed wat te verwachten, maar echt heel lekker! Wie kent er eigenlijk nog leuke dingen om te maken met cottage cheese?

Kervelsoep met balletjes

Ik kan niet geen kervelsoep maken, want daar zijn ze hier thuis wel zo ontzettend grote fan van!

Pastei met bloemkool, gehakt, ham, wortelen & erwtjes

En in een pastei is alles verstopt 😉

Ik had nog wat bladerdeeg, nog wat gestoomde bloemkool en wortelen over, zelfs nog een overschotje gehakt en ham, dus maakte ik er een pastei mee, naar aloude traditie van mijn moemoe.
Een uitje stoven en het gehakt rul bakken, de gestoomde/gekookte groenten erbij, overgieten met wat (soja)room of bouillon, goed afkruiden, eventueel nog wat erwtjes erbij (die hebben niet veel nodig) en beleggen met bladerdeeg, én opnieuw 30 minuten in de oven van 180°C.

Noedels met knolselder, paksoi en omelet

Dit receptje kwam ik tegen in mijn zoektocht naar iets met knolselder en paksoi en was blij verrast dat het zo lekker was! Ik deed geen eidooier maar maakte een omelet die ik ertussen sneed!

Asperges a la flamande

Hoera, het is het asperge seizoen! Ik kan daar alleen maar blij om zijn! Jeroen kan veel beter uitleggen hoe je dat moet maken! Dat is het enige recept dat al jaren voorgeprogrammeerd staat in mijn stoomoven, ik denk dat dat genoeg zegt 😉

Pasta met spinazie & spek
Een van de gerechten uit mijn studententijd die ik leerde van kotgenoot Liesbeth (vraag me af hoe het met haar ondertussen zou zijn). Maar dus… uitje en look stoven, spinazie erbij en zacht laten worden (met verse spinazie zet ik er nu ook de mixer in), potje boursin quisine erbij, ondertussen ook spekjes bakken en pasta koken. Alles door mekaar mengen en smakelijk!

Braised beef

Heerlijk met frietjes of puree!

Een blog hebben is eigenlijk echt fijn, je kan snuisteren in oude verhalen en zo geïnspireerd raken, wat gebeurde toen we aan het dromen waren over reizen en ik terugdacht aan een avond in Wales waar ik ‘braised beef’ at in één van de leukste plekjes die we daar tegenkwamen. Ik had plotsklaps zin om het thuis eens te maken. Na wat gegoogel kwam ik uit op dit recept en deed ik een poging in de slowcooker die er twee keer zolang moest instaan dan in het recept vermeld, dus lang genoeg laten opstaan is hier de boodschap!

In de bento box zaten: komkommer, wortelen, olijven, kaas & tomaatjes (denk ik) en ook nog paaseitjes want anders geraken die nooit op!

Als je eens iets anders met stoofvlees wilt maken, ga dan voor braised beef! Superlekker ,een echte aanrader (als je hem tenminste lang genoeg laat opstaan!)

6 reacties

  1. Ik denk dat ik eens een spinaziequiche maakte met cottage cheese.
    Die spinazie met pasta en spek: ook lekker met gehakt. ’t Is maar dat je ’t weet.

      1. Maar ik hoop wel dat het snel eens wat beter weer wordt, zodat we dit soort comfort food eens een tijdje kunnen laten!

      2. ik ook, ik ook maar vandaag is het toch al een stap in de juiste richting!

Altijd fijn om iets te horen!