Het Halloweendiner

Er is geen reden genoeg om te feesten, zei mijn opa zaliger altijd, en gelijk had ie. Ook al kent mijn goesting in feestjes, grote hoogtes en laagtes, ik zit duidelijk op een ‘high’, want de afgelopen maanden werd er veel gekookt en gefeest. Zalig is dat: veel volk rond de lange houten tafel (4 meter moet namelijk af en toe helemaal gevuld worden vind ik).

Het werd dan ook Halloween en ik had er wreed veel goesting in. Pinterest wees me wat de weg en voor de rest deed ik waar ik het best in ben: loos gaan. Ik deel de recepten hier graag, wie weet haalt er iemand wel eens wat inspiratie uit!

We begonnen met een herfstige niet-kindvriendelijke cocktail van gelijke hoeveelheden amaretto, wodka en appelcider die ik na enig googlen hier vond. Gelukkig zijn we allemaal Mechelaars en wonen we relatief dicht bij elkaar in de buurt. De cocktail werd opgeleukt met kleine schedels uit appels (kleine appels, schillen en halveren, insmeren met citroen en op de juiste hoogtes oog- en mondholtes maken, 2 uur laten drogen in een oven van 120°Celcius) en opgefrist met een ijskoude hand (handschoen vullen met water, invriezen en uitpakken – hoewel de wederhelft eerst niet in de gaten had dat de hand bevrijd moest worden :)). Bij de cocktail zorgde Mies voor gepaste mummie hapjes!

Ik deed niet aan pompoensoep met spinnenballen, wat altijd lekker en leutig is, maar wou eens iets anders en geïnspireerd door Sweeny Todd, maakte ik op voorhand pie’s:

  • Kip, champignons en erwtjes: hele kip afkoken (is gewoon het lekkerste), champigons bakken, erwtjes ontdooien (als die uit de vriezer komen). Op basis van de fond een bechamel maken en alles (kippevlees zonder been, anders is het iets te halloween denk ik :)) bijeen kieperen in een lage ovenschotel. De ovenschotel overtrekken met een vel bladerdeeg.
  • Vis & prei: op basis van het recept van Libelle Lekker. Ik deed ook de hele inhoud in een lage overschaal en overtrok die met bladerdeeg, dus had maar één rol nodig.
  • Gehakt met broccoli & tomaat: ui, look en gehakt bakken, broccoli stomen, tomaatjes halveren, alles bijeenvoegen in een lage ovenschotel, overgieten met een ei-room mengsel (3 eieren en flesje (soya)room). De ovenschotel overtrekken met een vel bladerdeeg.

Tijdens ons dineetje deed de oven (25 minuten op 180°C) het werk en dampend werden ze gesmaakt met pompenpuree (Ha! Eindelijk is daar een pompoen!), wat brood en een groene salade!

We sloten de avond af met zwart gekleurde vanille-ijs, monstercakejes en een lekkere crumble van appel en blauwe bes (en stiekem ook een beetje framboos).

Smakelijk, of misschien net niet!

dscf7172
dscf7211

en omdat ik altijd in overdrive ga is een menukaartje toch vaak aan de orde, met tekeningetjes enal, maar alle handletteringboekjes ten spijt, zo een computerfont haalt het meestal van mijn eigen doktersgeschrift 🙂

menu

Altijd fijn om iets te horen!