Mummie-pizza’s & monstercake

Monkey see, monkey do. Net zoals ik mijn moeder vaak in de keuken bezig zag, zien onze kinderen mij even vaak bezig en doen ze niets liever dan me te komen helpen. Nee, ik vind dat – ohoo – niet altijd even praktisch en gezellig want soms moet het ook gewoon vooruit gaan, lopen ze in de weg en maken ze ruzie over wie welke lepel vasthoudt. Ik merk tegenwoordig echter wel dat ze stilaan ouder worden en ik ze eigenlijk gewoon hun eigen ding kan laten doen, dat dat ding dan ook gewoonweg in orde komt én dat opent wel degelijk perspectieven!

Voor het halloweendiner wou ons Mies me helpen én daar had ik op gerekend, dus had ik twee simpele gerechtjes die zij (met schort enal) helemaal alleen kon maken en waar ze naderhand apetrots (heddem?) op was: mummies en monsters.

dscf7150-2

dscf7154

De mummies zijn rechthoekjes pizzadeeg, besmeerd met wat tomatensaus met basilicum en gedrapeerd met reepjes mozzarella. De oogjes zijn ronde zwarte olijfringen. 15 minuutjes in de oven op 200°C en gewoon lekker! Meer moet dat echt niet zijn!

dscf7170 dscf7163dscf7166

De monsters zijn de simpelste maar lekkerste cakejes, versierd met icing en oogjes die ik vond ik de AVEVE.

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!