Kinderfeestjes: thema ‘doe het zelf’

Na 2 kinderfeestloze jaren (je weet wel, corona), hadden we dit jaar wat in te halen en besloot ik om een zomerfeest-gevoel op te roepen door hen een beetje vanalles aan te bieden waardoor ze helemaal zelf konden beslissen wat ze wanneer wouden doen (want zo een afgebakend kinderfeestje zijn ze ondertussen wat ontgroeid). We organiseerden het feestje op onze nieuwe plek waar we meer dan genoeg ruimte hebben en ook de zon zat helemaal mee. Onze kinderen genoten van elke minuut en verwachten dat we dat nu elk jaar zullen organiseren 😉 (en vermoedelijk gaan we dat zelfs doen want het blijft heerlijk om al die contente gezichtjes te zien!)

Het thema was zomerfeest maar kwam uiteindelijk neer op ‘doe het zelf’, ideaal voor zo een bende 9 tot 11-jarigen!

Ik had overal ‘standjes’ gemaakt en zo konden ze zelf helemaal aan de slag!

MIX ZELF JE DRANKJE

Kinderen willen toch altijd alles mixen dus deden we er nog een schep bovenop door ook suikerspin op de tafel toe te voegen 😉 wat een super leuk effect geeft!

Herbruikbare rietjes & leuke servetten van Flying Tiger!

SCHEP ZELF JE IJSJE

We huurden een gekoelde ijsbak met heel wat liters vanille-ijs van de beste ijs uit de buurt (al heel lang gewoon ‘De kleine Linde’, maar ik ken hem als kind nog als ‘den boerre4) . We hadden natuurlijk ook voldoende sausjes, nootjes & sprinkels! We huurden die bak voor het hele weekend want daags voordien hadden we ons meters&peters-feest/nepcommunie/… ideaal dus zo een feestweekend hebben!

BELEG ZELF JE PIZZA

Ik wou in ons feestweekend eigenlijk niet zelf gaan koken, maar de catering die we voor ogen hadden was ermee gestopt tijdens corona en veel van de alternatieven waren gewoon niet wat we zochten. Uiteindelijk besloten we om het dan maar gewoon zelf te doen én huurden een gans weekend een pizza-oven. Bij het meter&peterfeest de dag voordien had ik daarbij nog een heel Italiaans buffet voorzien, maar tijdens het kinderfeest waren de gewone pizza’s al meer dan voldoende. Ze mochten hun pizza beleggen, maar natuurlijk niet zelf bakken 😉 Wij deden een hele voorstudie van ‘beste pizzabodem’ (dus ja, onze kinderen aten die week alleen maar pizza’s ;)) en kwamen daarbij uit op de voorgebakken pizzabodems van de makro (te vinden in de vershoudafdeling, lekker en supermakkelijk in gebruik!)

VIS ZELF JE KADOOTJE

Toen ik zelf nog in de lagere school zat, stond er elk schoolfeest een stand waar je kadootjes kon vissen: kleine kadootjes die je met een vishengel vanop zeker afstand moest weten te vissen. Ik vond dat als kind echt geweldig om te doen, dus bedacht ik me dat kinderen vandaag dat vermoedelijk ook wel leuk zouden vinden én ik kreeg gelijk!

Kleine kadootjes op overschot omdat de man enkele jaren geleden een heuze kindersurprise-periode had. Inpakken en lusjes van touw voorzien!
Een instructiebord zodat ze de kadopapiertjes niet gewoon zomaar in het rond gooien (en max 3 keer vissen zodat iedereen zeker een kadootje zou hebben)
Hengels gemaakt van een tak, touw en een haak!

MAAK JE EIGEN BUTTON

Ik wou natuurlijk nog steeds een echt knutselprojectje en kwam uit op buttons, aangezien die makkelijk zijn om te maken én superleuk om te dragen. Voor de rest heb je niet zoveel meer nodig dan stiften én wit/gekleurd/leuk/… papier (eindelijk komen die bewaarde Flow-magazines eens van pas… ik koester die nl altijd veel te lang ;)). Ik huurde een button machine bij https://www.budget-buttons.be/!

We hadden ook nog een schmink/tattoo-stand (maar daar heb ik precies niet veel foto’s getrokken) én ik wou nog een photobooth doen maar was de printer vergeten, dus heb uiteindelijk alle foto’s in een deelbare map gezet en de link meegegeven met de snoepjes (gebruik https://bitly.com/ om een link te verkorten), maar één van de redenen dat het zo een succes was, was natuurlijk een bangelijk springkasteel dat er ook een gans weekend stond. We waren redelijk laat om dat laatste te huren, maar uiteindelijk botsten we vlakbij op een super sympathieke verhuurder die het kwam opzetten én afbreken. Werkelijk zo goed als niemand kon het laten om zich daar eens goed op te laten gaan 😉

en ja ik was compleet uitgeput erna 😉

Alle verhuurders zijn echt aanraders, en nee, dat is hier niet van sponsordealtjes ofzo 😉 maar ik weet hoe hard wij aan het googelen en vergelijken zijn geweest, dus vandaar deel ik ze graag!

En toen zat het erop… heerlijk genoten van het samen vieren (wat hadden we dat gemist) en zie hier ons toekomstig uitzicht vanuit de keuken, ik ga daar nog liever koken denk ik!

8 reacties

  1. wow! Dit is echt next level 😉 Goed gedaan!! Ik gebruikte al veel van je tips voor feestjes, met succes! Merci voor de tips, de ene past al beter in ons mini stadstuintje dan de andere, maar met wat creativiteit lukt veel (behalve een springkasteel, dat is groter dan het tuintje helaas).
    En wat een uitzicht… de stad is mooi, maar dat toch ook!

    1. Dankjewel en graag gedaan! (en ja met wat creativiteit lukt er veel!) We zijn ook fan van het uitzicht, ik ben blij in de stad, maar dat gaat me veel meer rust bezorgen (denk ik/hoop ik)

Altijd fijn om iets te horen!